Της τρελής το πανηγύρι...
07/06/2019 13:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Της τρελής το πανηγύρι...

Του Σόλοικου

Γίνονται διορισμοί όλων των παιδιών υπουργών και μη σε θέσεις μόνιμων υπαλλήλων του Δημοσίου χωρίς διαγωνισμούς σε περίοδο προεκλογική. Να ένα καλό παράδειγμα του ηθικού πλεονεκτήματος της πρώτης φοράς αριστερά.

Διορίζω, συγγενείς, φίλους και όλο το συνάφι μου, γιατί έτσι μου αρέσει, δεν υπολογίζω τους νόμους και τους κανονισμούς της Βουλής, γιατί το κράτος είμαι εγώ, αναφωνούν οι Συριζαίοι. Και είναι σε αποδρομή. Αφού ο λαός τους εξοβέλισε με πρωτοφανή οργή.

Φανταστείτε να είχαν εκλεγεί για άλλα πέντε χρόνια. Προσύμφωνα με τα δισέγγονά τους θα έκαναν και μέχρι την τρίτη γενεά θα διόριζαν.

Να ένα από τα πλεονεκτήματά της που αποκάλυψε προσφάτως η αριστερά. Αθρόος διορισμός ημετέρων. Θα πληρώνονται από τα κορόιδα και τους φόρους τους. Ο πατερούλης το κράτος να είναι καλά. Οι άλλοι στην πείνα και την αφάνεια, την εξαφάνιση και την εξαθλίωση. Άλλο κοινωνικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνική αλληλεγγύη, διορίζει όλους τους ομοϊδεάτες του.

Και η αξιοκρατία είναι επίσης ένα εμβληματικό πρόταγμα των Συριζαίων. Άξιος είναι όποιος διορίζεται από το κόμμα. Όλοι οι άλλοι είναι ανάξιοι.

Στη Βουλή βουλευτές και υπουργοί, διαγκωνίζονται ποιός θα πρωτοδιορίσει τον κολλητό του. Ερήμην του λαού τον οποίο αντιπροσωπεύουν και τους έδειξε το δρόμο της εξόδου. Αλλά αυτοί δεν το βάζουν κάτω. Η Δικαιοσύνη φαίνεται υπνωτισμένη και μαζί και η ευσυνειδησία και η Δημοκρατική νομιμότητα.

Δεν φεύγουν σαν ηττημένοι με ψηλά το κεφάλι. Αρπάζουν ό,τι απόμεινε. Χαρακτηριστικό της θεωρίας του πλιάτσικου που ακολούθησαν χρόνια.

Χάθηκαν φιλότιμο, αξιοκρατία, ισονομία, δημοκρατική συνείδηση. Από τους αριστερούς των ηθικών πλεονεκτημάτων. Χαμέρπεια και αμοραλισμός.

Κανένα γλέντι δεν τελειώνει αν δεν βγει μέχρι το τέλος η χονδρή να χορέψει και να τραγουδήσει. Για να πανηγυρίσει η κάθε τρελή, που περιμένει στη γωνία. Γιατί δεν είχαμε αντιληφθεί τεσσεράμισι χρόνια, με ποιους είχαμε να κάνουμε.