Την τακτική του «ώριμου φρούτου» επιλέγει να συνεχίσει ο Μητσοτάκης
10/02/2016 13:43
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Την τακτική του «ώριμου φρούτου» επιλέγει να συνεχίσει ο Μητσοτάκης

Αποφασισμένος να συνεχίσει την τακτική των δύο γραμμών είναι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ασκεί ασφυκτικό έλεγχο στην κυβέρνηση χωρίς να κατηγορείται ότι επιδιώκει με κάθε τρόπο μικροκομματικά οφέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση του ασφαλιστικού και του προσφυγικού που είναι σε πλήρη εξέλιξη αποτελούν δύο «ευκαιρίες» για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδείξει ένα συναινετικό πρόσωπο και να αποδείξει ότι δεν προτίθεται να υψώνει τους τόνους για ζητήματα που αποτελούν εθνικές υποθέσεις, παρά μόνο όταν διαπιστώνονται σημαντικά λάθη ή παραλείψεις στον χειρισμό τους από κυβερνητικά στελέχη ή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Ταυτόχρονα όμως με τους «ρυθμούς βαλς» που επιλέγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σημαντικά θέματα, έχει αποφασίσει να αποκρούει με οξύτητα κάθε επίθεση του πρωθυπουργού ή άλλων κυβερνητικών στελεχών υιοθετώντας την τακτική του «σκληρού ροκ» που λανσάρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Στο ασφαλιστικό που είναι εθνικό θέμα έχουμε διαφωνίες αλλά καταθέτουμε και προτάσεις, ενώ στο προσφυγικό στηρίζουμε τη χώρα. Όμως θα χρησιμοποιούμε στο εξής υψηλούς τόνους για κάθε θέμα στο οποίο η κυβέρνηση παρουσιάζει εγκληματική αδράνεια και παραλείψεις» τονίζουν στη Συγγρού, αναφέροντας χαρακτηριστικά τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης αλλά και κάθε άλλο ζήτημα που ταλαιπωρεί τον πολίτη.

Μία ακόμη απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη είναι να πυκνώσει στο εξής την παρουσία του στη Βουλή, όχι μόνο γιατί όλοι στη Συγγρού υποστηρίζουν ότι το Κοινοβούλιο αποτελεί προνομιακό χώρο για την αντιπολίτευση αλλά και γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι από εδώ και πέρα θα κερδίζει τις εντυπώσεις σχεδόν σε όλες τις κοινοβουλευτικές του εμφανίσεις.

Μ.Α.