Τηλεοπτικές άδειες: Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικο-επιχειρηματικά σκάνδαλα
30/08/2016 12:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τηλεοπτικές άδειες: Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικο-επιχειρηματικά σκάνδαλα

Πολύ σοβαρό θέμα με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες. Δεν είναι ότι πέταξαν έξω τον Βρυώνη γιατί κατέθεσε εγγυητική 35 ημερών από το Χονγκ Κονγκ. Ούτε ότι ο Καλογρίτσας κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική αλλά με άνωθεν εντολή έμεινε ανοικτό το πρωτόκολλο.

Είναι αυτή η υπόθεση με τον δικηγόρο Γιάννη Μαντζουράνη. Ο Σκάι βγήκε και τον κατήγγειλε ότι αν και συνήγορος του δημοσίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (πρόσφατα ήταν εκεί για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι καναλάρχες) ταυτόχρονα υπήρξε και δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη που συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Αλλά και σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο κύριος Μαντζουράνης ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αίτηση εξαίρεσης κατά του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου που έχει το φάκελο της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και η οποία ήταν να εκδικαστεί στα μέσα Ιουλίου.

Ο κύριος Μαντζουράνης, μάλιστα, εκπροσωπώντας το δημόσιο στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, εμφανίστηκε το απόγευμα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπερασπιζόμενος, επί της ουσίας, τον Καλογρίτσα στην εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο γνωστός δικηγόρος λοιπόν απάντησε στα δημοσιεύματα που τον έφεραν να είναι συνήγορος του Μαρινάκη και τι είπε; Ότι είναι συνήγορος του… Κοντομηνά και ότι αυτό δεν είναι κώλυμα.

Λέει χαρακτηριστικά: «Ουδέποτε υπήρξα, ούτε είμαι δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε καμία υπόθεση. Είμαι δικηγόρος του Θόδωρου Κουρίδη, δικηγόρου της ΕΠΟ, συγκατηγορούμενου του Μαρινάκη. Τουναντίον είμαι δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, τόσο στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όσο και στην υπόθεση για φοροδιαφυγή. Αυτή η ιδιότητα δεν δημιουργεί κώλυμα να είμαι δικηγόρος του Δημοσίου και δεν με εμπόδισε να ασκήσω τα καθήκοντά μου».

Δηλαδή τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί ο δικηγόρος που υπερασπίζεται το Δημόσιο για τις άδειες να είναι και δικηγόρος ενός εκ των διεκδικητών οι περισσότερων του ενός ασχέτως αν είναι ο Μαρινάκης ή ο Κοντομηνάς;

Άραγε δεν δημιουργούνται ερωτηματικά όταν ο Μαντζουράνης υπερασπίζεται στην ουσία τον Καλογρίτσα και την εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής;

Δεν δημιουργούνται υπόνοιες ότι ο διαγωνισμός είναι στημένος; Και την ίδια ώρα ο παπατζής να απειλεί τη ΝΔ και να της επιτίθεται ζητώντας να συναινέσει στο έγκλημα;

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα πάρει άδεια. Ας κάνουν ό,τι γουστάρουν οι καναλάρχες. Όμως, από το πρωί ξεκίνησε ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικο-επιχειρηματικά σκάνδαλα.

Σε αγωγές προχωράει ο Γιάννης Μαντζουράνης

Με αγωγές θα κινηθεί ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης εναντίον αυτών που υποστηρίζουν ότι είναι συνήγορος του κ. Μαρινάκη και ταυτόχρονα εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

"Πρόκειται για συνειδητή αθλιότητα του αισχίστου είδους. Σήμερα θα πάρουν τα εξώδικα και αύριο-μεθαύριο θα προχωρήσω σε αγωγές. Δεν μπορούν να παίζουν έτσι. Όσο ισχυροί και να είναι κάποιοι, θα πρέπει να αντιληφθούν πως δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης υπεράνω του νόμου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντζουράνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Επανέλαβε πως δεν έχει εκπροσωπήσει τον κ. Μαρινάκη "σε καμία δίκη, σε καμία διαδικαστική πράξη, ενώπιον κανενός δικαστηρίου, κανενός εισαγγελέα, καμιάς Αρχής" και πρόσθεσε: "Είμαι δικηγόρος ενός από τους πολλούς συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, του Θεόδωρου Κουρίδη, ο οποίος υπήρξε δικηγόρος της ΕΠΟ. Αυτό και τίποτα άλλο".

"Αυτό" πρόσθεσε "αποδεικνύεται από έγγραφα και θα αποδειχθεί ενώπιον των δικαστηρίων, όπου θα προσφύγω. Διότι, όπως αντιλαμβάνεστε, ως δικηγόρος δεν έχω άλλο όπλο να αμυνθώ στη λάσπη και τη συκοφαντία παρά μόνο στα δικαστήρια".