Τι έκρυψε ο Καμμένος από τον Μητσοτάκη
22/11/2016 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τι έκρυψε ο Καμμένος από τον Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου είχε συνάντηση με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν την άμυνα και ασφάλεια της χώρας.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να ενημερωθώ από την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία, για ζητήματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω, στο πρόσωπο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για την πατρίδα μας. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μάλιστα ο αγώνας αυτός γίνεται κάτω από δύσκολες, πολλές φορές, αντίξοες συνθήκες.Είναι, όμως, βέβαιο ότι η εκπαίδευση, η ικανότητα, το φρόνημα και το ηθικό τους μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων της χώρας.Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας και εθνικής αξιοπρέπειας και ενισχύουν το διεθνή ρόλο της χώρας μας.Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι τιμούμε το έργο τους, είμαστε περήφανοι για αυτούς και θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματά τους, με όλες μας τις δυνάμεις».

Ωστόσο, μετά από αυτές τις δηλώσεις προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Γίνεται εκπαίδευση στο βαθμό που απαιτούν τα επιχειρησιακά εγχειρίδια;

Υπάρχουν τα απαιτούμενα και κατάλληλα μέσα για να γίνεται εκπαίδευση;

Σχετικά με τα Οπλικά Συστήματα, υπάρχουν σε ικανό αριθμό;

Είναι σύγχρονα και κυρίως είναι σε επαρκή διαθεσιμότητα;

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στο προσωπικό και το φρόνημά του.

Για να υπάρχει ηθικό και φρόνημα πρέπει το προσωπικό να διακατέχεται από αυτοπεποίθηση που εξασφαλίζεται από την πληρότητα της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και την ύπαρξη σύγχρονων και ικανών Οπλικών Μέσων και Συστημάτων.

Όλα τα παραπάνω δεν εξασφαλίζονται με λόγια ή με δηλώσεις μετά από μία τυπική και εντυπωσιακή ενημέρωση (άλλο ένα show του κ. Καμμένου) που δεν δείχνει την πραγματική κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πολύ φοβούμεθα κ. Μητσοτάκη, για να μην πούμε ότι είμαστε βέβαιοι, ότι θα βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων όταν αναλάβετε την διακυβέρνηση της χώρας και κυρίως όταν κληθείτε να αντιμετωπίσετε προκλήσεις από την «γείτονα» χώρα. Βέβαια τότε ο κ. Καμμένος θα ισχυρίζεται ότι σας παρέδωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας!!!

Αντιαμυντικός