Θέλει να κυβερνήσει η ΝΔ ή όχι;
28/02/2016 14:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλει να κυβερνήσει η ΝΔ ή όχι;

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στον κόσμο του και τους κυβερνητικούς εταίρους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο να μην μπορούν να διαχειριστούν το χάος που επικρατεί στη χώρα, η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας μεγαλώνει.

Η ετοιμότητα πρέπει να είναι δεδομένη για ένα κόμμα εθνικής ευθύνης, όπως είναι η Ν.Δ., αλλά μέχρι στιγμής παρατηρούνται πολλές αβελτηρίες και νωθρότητα στην ηγεσία του κόμματος.

Κανείς δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία της Ν.Δ., αλά διαπιστώνεται πως γίνονται πολλά λάθη σε κρίσιμα ζητήματα στρατηγικής σημασίας.

Την περασμένη Τετάρτη, η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. ανέλαβε μια σειρά από σημειολογικές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες, καθώς μετά από την επικοινωνία που είχε ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον Αλ. Τσίπρα, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνάντησε τον τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, συνομίλησε τηλεφωνικά με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και γενικά κατάφερε να περάσει την ατζέντα του.

Το γεγονός όμως της απόφασής του να μην παραστεί στην Βουλή το βράδυ, όταν πληροφορήθηκε ότι θα είναι ο Αλ. Τσίπρας στην Ολομέλεια και θα μιλήσει, έπρεπε να τους πονηρέψει στη Συγγρού. Ο πονηρός Τσίπρας κατάφερε να στριμώξει τη ΝΔ που δεν είχε τη δυνατότητα να απαντήσει επί της ουσίας και μάλιστα για τη λίστα Μπόγιαρνς για την οποία τηρεί μια όχι ιδιαίτερα σκληρή στάση. Την στιγμή που έχει αποδειχτεί ότι η κυβέρνηση ψεύδεται και χρησιμοποιεί τη λίστα αποσπασματικά για να ρίξει σταχτή στα μάτια του λαού, μπας και ξεχάσει την λαίλαπα του Τσίπρα.

Όταν έχεις να κάνεις με τον Τσίπρα και την ομάδα του πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα και δεν μένεις σε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ειπωθεί τίποτα το βράδυ, ακόμα και εάν μιλήσει στην Ολομέλεια, καθώς έχεις επαναπαυτεί στην πρωινή τηλεφωνική συνομιλία σε καλό κλίμα.

Και ο τόπος δεν αντέχει ήττες από μια παράταξη εθνικής ευθύνης και η ηγεσία της πρέπει να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και να μην δίνει άλλοθι με την παρουσία της σε εκδηλώσεις, όπως του Γκι Φέρχοφσταντ, ενός προσώπου που έχει κατά καιρούς εκφράσει ανθελληνικές θέσεις. Ακόμα και τη θεωρία του ώριμου φρούτου άρον-άρον την εγκατέλειψε ο Κυρ. Μητσοτάκης, πράττοντας ορθά, αφού μια τέτοια στρατηγική μόνο ζημιά του έκανε…

Ο Αλ. Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα τα δίνουν όλα και παίζουν τα ρέστα τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεών τους στη χώρα. Η Ν.Δ. όμως οφείλει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και να έχει διάφορα σενάρια…«πολιτικού πολέμου» επεξεργασμένα, διότι δίνει την αίσθηση πολλές φορές μιας ηγεσίας αρκετά… σαλονάτης που δεν γνωρίζει τους κανόνες του πολιτικού πολέμου με συνέπεια να υφίσταται ήττες. Έκτος κι αν δεν θέλει να κυβερνήσει...

Μ.Α.