Θα καταφέρει να γίνει μεγάλος παίχτης ο Σαββίδης;
03/10/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα καταφέρει να γίνει μεγάλος παίχτης ο Σαββίδης;

O διαγωνισμός του Παππά και των παπατζήδων συνεχίζεται, οι καναλάρχες ετοιμάζονται και όλοι περιμένουν πότε θα αποφασίσει το ΣτΕ να κατακυρώσει ή όχι το νόμο. Οι πληροφορίες λένε ότι η διάσκεψη της Παρασκευής «στήθηκε» έτσι ώστε να φανερωθούν όσοι αντιδρούν στο νόμο και θα ψήφιζαν κατά. Έτσι θα μπορέσουν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης δικαστές, ο Παπαγγελόπουλος και κάποιοι άλλοι δικαστικοί… δάκτυλοι να πείσουν τους αντιδρώντες να ψηφίσουν.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό που έχει σημασία είναι ότι δύο καναλάρχες έχουν ήδη κανάλια και άλλοι δύο ετοιμάζονται να φτιάξουν. Ο Μαρινάκης λέγεται ότι έχει… ατελείωτο χρήμα να φτιάξει κανάλι από την αρχή ενώ ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να έχει… ολιγαρχικό χρήμα να σπρώξει στην αγορά αλλά δεν είναι και κορόιδο να ξεκινήσει από την αρχή.

Η προσέγγιση με τον Κοντομηνά μοιάζει αδύνατη μετά τις αλληλομηνύσεις και την πολεμική του Alpha κατά του ιδίου και της κυβέρνησης. Υπάρχει ένα παράθυρο για απόκτηση του Mega, αν και κομματάκι δύσκολο να διαπραγματευτεί ο «Ρώσος» με τους τρεις μετόχους του. Υπάρχει και το Star με έναν μέτοχο, την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ιβάν ο τρομερός έχει κλείσει ραντεβού με εκπρόσωπο της οικογένειας για να συζητήσουν πιθανή εξαγορά του καναλιού. Δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα θα έχει, όμως, θα πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:

1.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκούνται πιέσεις από την κυβέρνηση στον Βαρδινογιάννη να συνεργαστεί με τον Σαββίδη για να στηθεί το κανάλι. Με τον τρόπο αυτό θα προχωρήσει ο διαγωνισμός αλλιώς δύσκολα μπορεί ο πρόεδρος του… Μπάοκ να φτιάξει κανάλι το επόμενο τρίμηνο, κανάλι που να είναι βιώσιμο γιατί μπορεί να πάει να πάρει το Ε και να ξεκινήσει από την αρχή. Χωρίς δηλαδή κοινό και χωρίς διαφημιστική πίτα.

2.Αν ο Σαββίδης δεν μπορέσει να κάνει το κανάλι τότε θα αποχωρήσει και ο επόμενος είναι ο Κοντομηνάς. Πόσο σίγουρο είναι, όμως, ότι θα την κάνει αποδεκτή την… εντολή σχηματισμού καναλιού; Και ξέρετε τι τρέμει το Μαξίμου; Να συνεννοηθούν οι επιλαχόντες καναλάρχες και να μην πάρει κανείς την άδεια. Τότε θα ευτελιστεί πλήρως ο διαγωνισμός. Γι’ αυτό και πιέζει η κυβέρνηση αφόρητα την οικογένεια Βαρδινογιάννη να συνεργαστεί με τον Σαββίδη και να σωθεί η παρτίδα. Να θυμίσουμε ότι η οικογένεια ήταν ιδιαίτερα φιλική απέναντι στην κυβέρνηση τα τελευταία δύο περίπου χρόνια.

3.Θα υποκύψει ο Βαρδινογιάννης για να δώσει το κανάλι και να κάνει το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ; Θα δώσει την πίτα στον Σαββίδη και στα αμφιβόλου προέλευσης χρήματά του; Ένα ερώτημα που κοστίζει… πολλά εκατομμύρια αλλά κι έχει μεγάλη πολιτική αξία.

4.Λέγεται ότι ο αμερικανικός παράγοντας είναι ενοχλημένος από την ενίσχυση του ρωσικού παράγοντα στην Ελλάδα. Με τον Ιβάν Σαββίδη, εκπρόσωπο του Πούτιν, όπως λένε, να αποκτά κανάλι, να έχει τον ΠΑΟΚ και να κάνει διάφορες δουλειές στη χώρα μας, η… Πρεσβεία δείχνει προβληματισμένη. Μάλιστα ανησυχεί περισσότερο καθώς ο Σαββίδης φαίνεται να προωθεί και τα ρωσικά συμφέροντα μέσω οργανώσεων και εδρών σε πανεπιστήμια για τον Ποντιακό Ελληνισμό. Κάτι που προφανώς συγκινεί, όμως, κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται από πίσω. Ένας τρόπος, λοιπόν, να αποσοβηθεί καμιά ρήξη της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είναι να μπει «φερετζές» στις δουλειές του Σαββίδη. Μια συνεργασία με τον Βαρδινογιάννη αν μη τι άλλο του δίνει ένα καλό πιστοποιητικό «νομιμότητας» καθώς η οικογένεια έχει καλό επιχειρηματικό όνομα.

Για να δούμε, λοιπόν, τι θα κάνει ο Σαββίδης και πώς θα εξελιχθεί το «σαφάρι» για να βρει κανάλι και να διασώσει και τον διαγωνισμό του Παππά; Και για να δούμε τι θα κάνουν και σοβαροί παίκτες όπως οι Βαρδινογιάννηδες;