Θα έρθει όλων η ώρα...
14/10/2018 13:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα έρθει όλων η ώρα...

Είναι σε όλους πλέον αντιληπτό ότι η συγκυβέρνηση μας τέλειωσε. Ο θείος Πάνος, ο δεξιός θείος του μικρού Αλέξη με το σπασμένο χεράκι μας έχει τελειώσει διότι ο κόσμος τον έχει πλέον πετάξει στο καλάθι των αχρήστων.

Εξαφανισμένος στις δημοσκοπήσεις το μόνο που κάνει αυτή τη στιγμή με τις ψεκασμένες δηλώσεις του, τον όψιμο φιλοαμερικανισμό του και τις επιθέσεις του στην άλλοτε «αγαπημένη» του ΕΦΣΥΝ, είναι απλά να κοιτάζει τι θα κάνει στο μέλλον του.

Μια προσπάθεια να αναδείξει την «καθαρότητά» του είναι. Ότι δεν «μολύνθηκε» από τον… αριστερό ιό του Τσίπρα κι ότι παραμένει ο καλός δεξιός θείος που έβαλε πλάτη για την πατρίδα αλλά που διατηρεί την ταυτότητά του.

Ξεχνώντας μάλλον ότι δεν… ξεχνάμε πως πριν από λίγο καιρό ήταν ο… υποψήφιος πρόεδρος στο ρωσικό κόμμα που θα χρηματοδοτούσε ο Σαββίδης και που θα συμμετείχαν διάφορα δεξιά παρτάλια. Δεν ξεχνάμε ότι αυτός έσπασε το εμπάργκο της Δύσης και πήγε στη Μόσχα παίρνοντας δώρο ένα Καλάσνικοφ. Και δεν ξεχνάμε ότι αυτός ήταν που συντηρούσε τη φήμη ότι είναι o εκλεκτός της Ρωσίας στην Ελλάδα. Τώρα, έτσι ξαφνικά θυμήθηκε ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν;»

Τώρα θυμήθηκε να μας πει ότι ο Νίκος Βούτσης δεν είναι καλός; Ότι έχει αυτόνομη πορεία; Ότι τον πολεμούν (ξανά) αόρατα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα;

Που ήταν επί τέσσερα χρόνια αυτά τα συμφέροντα; Τόσο καιρό που ο Καμμένος ήταν «σύντροφος» με τους Συριζαίους γιατί δεν θυμήθηκε το δεξιό του παρελθόν; Τόσα χρόνια που στα τέσσερα ψήφιζε μνημονιακά μέτρα τι σκεπτόταν;

Τα πράγματα είναι απλά. Η κυβέρνηση και η συμμαχία με τον Τσίπρα έχει τελειώσει. Είναι θέμα μηνών. Ο Καμμένος βλέπει ότι μετά από τη συμμαχία αυτή είναι «απόκληρος» πολιτικά, διαπραγματεύεται το πολιτικό του μέλλον.

Να τον βάλουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατο, είναι μια ανοησία που γράφτηκε για να μετρήσει αντιδράσεις. Να υπάρξει κοινή κάθοδος ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν γίνεται, θα γίνει χαμός στην Κουμουνδούρου.

Να επιστρέψει στη ΝΔ, αυτό κι αν είναι αδύνατο μετά από όσα έχει πει για το κόμμα και τον Μητσοτάκη.

Τι του έχει μείνει; Να παίξει το «μακεδονικό» χαρτί του μπας και τσιμπήσουν οι πολιτικοί σχηματισμοί πέραν της ΝΔ και του προτείνουν καμιά θέση σε ψηφοδέλτιο. Ελπίζοντας ότι και οι… φίλοι του οι Αμερικανοί θα τον στηρίξουν για να μη χάσει η Ελλάδα έναν «πατριώτη».

Πρόκειται περί υποκρισίας που ποντάρει σε λωτοφάγους αλλά δεν μπορεί πλέον να περάσει στην κοινωνία. Αυτά που συνέβησαν την τελευταία τετραετία δεν μπορεί κανείς να τα ξεχάσει. Και όσα έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και όσοι πρόδωσαν τις αρχές τους (αν είχαν) για την καρέκλα της εξουσίας. Και αυτό αφορά και τον Τσίπρα. Θα πληρώσει για όσα κακά έχει κάνει στην πατρίδα. Την απαξίωση της χώρας, την υποβάθμιση βασικών αξιών, τη στοχοποίηση ανθρώπων, ακόμη και των οικογενειών τους, την καφρίλα και την αριστερή αλητεία που έγινε κανονικότητα. Θα έρθει όλων η ώρα...