Τελικές εκλογικές προβλέψεις...
05/07/2019 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελικές εκλογικές προβλέψεις...

Του Μικρού Οδυσσέα

Εκλογές χωρίς προβλέψεις δεν νοούνται.

Είναι το εθνικό σπορ αυτές τις μέρες , καθώς εννοείται πως όλοι οι Έλληνες ξέρουν επακριβώς το αποτέλεσμα τουλάχιστον μια δυο μέρες πριν. Ακόμη κι αυτοί που δεν ασχολούνται με την πολιτική.

Αυτές οι εκλογές μοιάζουν ξενέρωτες προγνωστικά: με τις ευρωεκλογές ένα μήνα πριν, τι να πει κανείς και τι να ομολογήσει: γυρνάει το ματς βέβαια, αλλά σε τέσσερα χρόνια.

Οπότε το βάρος της πρόβλεψης πέφτει στην αυτοδυναμία την οποία η ΝΔ θα κατακτήσει αν ισχύσουν αθροιστικά τρεις προϋποθέσεις:

-αν δεν κάνει πολλή ζέστη και πάει ο κόσμος να ψηφίσει, ειδικά οι 65+, αλλά και οι 25-

-αν μείνουν εκτός Βουλής τα 15 από τα 20 κόμματα που συμμετέχουν

-αν ξημερώσει (σε χάνω) η Δευτέρα με αυτοδυναμία, τότε το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.

Παρά λοιπόν το γεγονός πως αυτή τη φορά όλοι βρίσκουν το νικητή, τα πράγματα θα εξελιχθούν σε θρίλερ:

-Η διαφορά μεταξύ ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κάτω από 8% ή πάνω από 10%. Το 9% και κάτι ψιλά που είδαμε στο 90% των δημοσκοπήσεων θα διαψευστεί οικτρά.

-Το ΚινΑλ είναι τρίτο κόμμα με πάνω από 7% να μετακινούνται προς τη ΝΔ, χωρίς να περιμένουν τη συγκυβέρνηση. Μόνοι τους, αυτενεργώντας.

-Το ΚΚΕ χάνει 14 ψήφους σε σχέση με τις Ευρωεκλογές και συγκαλείται έκτακτο συνέδριο της κεντρικής επιτροπής να εξετάσει διεξοδικά το ζήτημα.

-Η Μέρα 25 μπαίνει στη Βουλή με 3,91%. Αντίθετα χάνουν την είσοδο τόσο η ΧΑ (2,8% ) όσο και η Ελληνική Λύση (2,99%)

-Η Πλεύση Ελευθερίας φλερτάρει με το 3%, αλλά τελικά τσακώνονται και απομακρύνεται προς τα κάτω, Λαφαζάνης, τι είχες Πάνο τι είχα πάντα, Λεβέντης με 2,2% θα είναι ο κορμός της Οικουμενικής Κυβέρνησης που θα προκύψει.

Καλό βόλι και μιας και όλοι σας προτρέπουν να ψηφίσετε με την καρδιά ή με το μυαλό, ένα είναι βέβαιο: θα ψηφίσετε με το χέρι και την ευχή να μη γίνετε κοψοχέρηδες σε λίγους μήνες…

Πηγή: emo.gr