Τα δώρα του νέου αφηγήματος
05/02/2019 18:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δώρα του νέου αφηγήματος

Επικοινωνιακά, με τις γκαζόζες, με την αναστάτωση του διαζυγίου με τους ΑνΕλ και την επιμέλεια των βουλευτών του, μια πλειοψηφία που υπάρχει μεν, κατακρίνεται για την πολυσυλλεκτικότητά της δε, βρίσκεται σε δύσκολη θέση η Κυβέρνηση.

Και έτσι επιθυμεί, όπως είναι λογικό, αλλαγή στην ατζέντα. Άμεσα. Χθες.

Τραβά από το συρτάρι ένα μέτρο που δεν είναι και τόσο έκπληξη.

Αν ανοίγουν οι στρόφιγγες και επανέρχονται τα δώρα στο Δημόσιο αναρωτιόμασταν πριν από τέσσερις μήνες.

Γράφαμε χαρακτηριστικά: “ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις εκλογές με δόσιμο, όχι με τάξιμο.

Πέρα από τα αναδρομικά στα σώματα ασφαλείας, ακούγεται έντονα και η επαναφορά του δώρου στο Δημόσιο Τομέα, ως μπόνους, ως αποτέλεσμα του υπερπλεονάσματος.”

Επιπλέον, οι δημοσκοπήσεις -στην πρόθεση ψήφου ανά επαγγελματική ομάδα- που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως οι μισθωτοί του Δημοσίου Τομέα όχι μόνο δεν θεωρούν “προστάτη” τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δίνουν και προβάδισμα στη ΝΔ.

Θα επιχειρήσει δηλαδή να “ζεστάνει” τους ΔΥ, που δείχνουν να γυρνούν την πλάτη στην Κυβέρνηση.

Το άλλο μέτρο που έχει πέσει στο τραπέζι και το οποίο είναι ακόμη πιο μαζικό αφορά το κούρεμα στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια των ιδιωτών.

Πιο δύσκολη περίπτωση σαφώς, ενώ η επαναφορά των Δώρων ενδείκνυται περισσότερο για άμεση εφαρμογή, καθώς είναι και οι δικαστικές αποφάσεις που συνηγορούν και “επιβάλλουν” αυτή την εξέλιξη.

Μαζί με τους ακατάσχετους λογαριασμούς και ίσως τις 120 δόσεις, φτιάχνεται ένα δυνατό πακέτο θετικών μέτρων, που στην Κυβέρνηση εκτιμούν πως θα αλλάξει το κλίμα στο δρόμο για τις πολλές κάλπες του 2019.

Πηγή: emo.gr