ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ερντογανισμός με εξοστρακισμούς στο στράτευμα
04/03/2017 16:18
Του Αντιαμυντικού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ερντογανισμός με εξοστρακισμούς στο στράτευμα

Μετά από ενάμιση μήνα συνεχίζονται οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις με γνώμονα πάντα, όπως αποδεικνύεται, τον άκρατο κομματισμό.

Κύριο μέλημα (όπως ακούγεται) για όποιον ήθελε να εξακοντίσει κάποιον ανταγωνιστή του που προηγείτο σε αρχαιότητα και ικανότητες ήταν να αποδείξει ότι πολιτικά πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία για να τον εξοστρακίσει και να ανοίξει τον δρόμο για τον ίδιο.

Έτσι μετά από τις κομματικές σφαγές που έγιναν τον Ιανουάριο για την ανάδειξη των Αρχηγών Κλάδων και Τακτικών Σχηματισμών με καθαρά κομματικά κριτήρια ή και προσωπικές συνεντεύξεις του Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και των γραφείων τους για διαπίστωση ιδίοις ώτων της υπακοής των προς επιλογή Ανωτάτων Αξιωματικών στις βουλές τους, όποιες κι αν είναι αυτές, το έργο συνεχίζεται να παίζεται ακριβώς το ίδιο στους βαθμούς του Ταξίαρχου και Συνταγματάρχου και τους αντίστοιχους σε όλους τους κλάδους (Ο κονιορτός δεν έχει καθίσει από τις κρίσεις στις Ένοπλες δυνάμεις).

Δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ονόματα για να μην παραλείψουμε ή υπερθεματίσουμε κάποιους, αλλά θέλουμε να εκφράσουμε την κραυγή αγωνίας των στελεχών εν ενεργεία (όσα υγιή απομένουν) αλλά και εν αποστρατεία για τα θέματα αξιοκρατίας και επαγγελματισμού στο στράτευμα. Στελέχη που είδαν ότι οι κόποι τους και η προσφορά τους εκκρίθηκαν τόσο άδικα και με τόσο ταπεινά κριτήρια, αλλά όμως που δεν δέχθηκαν να πουλήσουν τον όρκο τους στην πατρίδα και την συνείδησή τους για μία θεσούλα ή ένα επιπλέον ‘γαλόνι‘.

Και στους τρεις κλάδους συνεχίζονται οι αποστρατείες στελεχών ακόμη και σε πρώτη κρίση στο βαθμό του Σμηνάρχου και αντίστοιχους χωρίς αυτό να προκύπτει από τους εξαίρετους φακέλους των εν λόγω αξιωματικών (που αντίκειται, ακόμη, τόσο στο πνεύμα της εποχής για όψιμες συνταξιοδοτήσεις όσο και στη νομοθεσία) με μόνο κριτήριο να ανοίξει ο δρόμος στους ‘δικούς μας‘.

Παράλληλα διατηρούνται και προωθούνται ανεξάρτητα των δυνατοτήτων τους όποιοι υποτάσσονται ή δίνουν στοιχεία επιβαρυντικά για συναδέλφους τους που συλλέγουν ή έχουν συλλέξει από καίριες θέσεις που υπηρέτησαν στο παρελθόν.

Αν αναλογισθεί κανείς ότι η πρακτική αυτή εφαρμόζεται από την εποχή ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλου με τις επαναφορές κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, την εποχή ‘πραξικοπήματος’ Μπεγλίτη αλλά και επί Νέας Δημοκρατίας (με τους Αρχηγούς και το σύστημα που παρέλαβαν) μπορεί να αντιληφθεί κανείς την κομματική διάβρωση που έχουν επιφέρει στο στράτευμα και το πλήγμα στο ηθικό του.

Επίσης εάν συνεκτιμηθεί η κομματική διάβρωση που επιδιώκεται στα κατώτερα στελέχη με τις παράνομες διοικήσεις και δραστηριότητες ‘Στρατιωτικών Συνδικαλιστικών Οργανισμών‘ που στηρίζονται αδιάντροπα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, μπορεί ο οιοσδήποτε να σχηματίσει μια καλύτερη εικόνα της τραγικής κατάστασης που διαμορφώνεται στο στράτευμα αλλά και στη δυσμενέστατη θέση που περιέρχονται τα στελέχη που θέλουν απλά να κάνουν τη δουλειά τους.

Μπορεί ή Νέα Δημοκρατία να καταγγέλλει αραιά και που με ιδιαίτερα χαλαρό τόνο αυτές τις μεθοδεύσεις ή να θέτει ερωτήματα στη Βουλή για τις παράνομες δραστηριότητες του υφιστάμενου Στρατιωτικού Συνδικαλισμού, αλλά δεν αρκεί μπροστά στη στρατηγική μεθόδευση κομματικής άλωσης του στρατεύματος που έχει ξεκινήσει πριν από χρόνια, όπως είχε εύστοχα προβλέψει το Antinews με δημοσίευμα του το 2012, ότι θα εκμεταλλευτούν τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου για ίδρυση σωματείων για να χτίσουν τον κομματικό μηχανισμό τους που αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα (Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει και τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις;).

Θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να λάβει δραστικά μέτρα εάν θέλει να περισώσει κάτι από την αίγλη του στρατεύματος, απομακρυνόμενη από ιδέες και αντιλήψεις που έχει υιοθετήσει στο πρόσφατο παρελθόν από κάποια στελέχη της, που είναι συνυπεύθυνα για την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη των πραγμάτων, ευλογώντας μόνο τα γένεια τους και τις προσωπικές τους επιδιώξεις.

Όπως επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανακολουθίας των ενεργειών της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η προώθηση επί διακυβέρνησής της του επανελθόντος ΑΓΕΕΘΑ, όταν την ίδια στιγμή εξέφραζε αντίθετη άποψη για την επαναφορά άξιων σφαγιασθέντων με κομματικά κριτήρια αξιωματικών που η ίδια είχε καταγγείλει.

Παρεμπιπτόντως ακούσαμε στη Βουλή σε διάλογο για τα εξοπλιστικά προγράμματα τον κ. Καμμένο να υπεραμύνεται του κ.Καραμανλή και δεν είδαμε κάποιον από τη Νέα Δημοκρατία να βγει να του πει ότι δεν δικαιούται να ομιλεί εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και για τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας (διότι το θέμα δεν αφορά προσωπικά τον Καραμανλή αλλά τη Νέα Δημοκρατία, εκτός κι αν κάποιοι θεωρούν ότι οι αγώνες της παράταξης είναι κτήμα τους).

Εκτός εάν τον έχουν ορίσει και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και δεν το γνωρίζουμε ή άλλα παιχνίδια εξυφαίνονται εις βάρος των ψηφοφόρων της.

Η μόνη λύση είναι να αντιληφθεί επιτέλους τι παίζεται η Νέα Δημοκρατία, να δει ότι οι μέθοδοι εκκαθαρίσεων του Ερντογάν εφαρμόζονται χρόνια τώρα στις κρατικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα στις Ένοπλες Δυνάμεις από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με εξοστρακισμό των στελεχών που δεν τους προσκυνάνε, όσο ικανά κι αν είναι, για να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή. Να βγει μπροστά, δυναμικά να οργανώσει και θωρακίσει αποφασιστικά τον κομματικό της μηχανισμό για να αντιμετωπίσει πανούργους, χωρίς ενδοιασμούς και αποφασισμένους για όλα μηχανισμούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εάν θέλουμε να πιστεύουμε σε μια φωτεινή επόμενη ημέρα για το στράτευμά μας και τη χώρα μας.

ΥΓ. Γνωρίζει η ΝΔ τα όσα ακούγονται τελευταία περί δράσεων του Σόρος στα Βαλκάνια για διαμόρφωση δικών του κυβερνήσεων με την οργάνωση διαδηλώσεων, χρηματοδοτήσεις φορέων, στημένων ΜΚΟ που συνδυάζονται με ημέρες, γεγονότα στην Ελλάδα αλλά και με σχέσεις πολιτικών με τον συγκεκριμένο ‘επιχειρηματία‘;

Γνωρίζει επίσης ότι πολλά ψιθυρίζονται τελευταία και περί ετοιμότητας εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, κάτι που κατήγγειλε παντοιοτρόπως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ‘ένστολοι συνδικαλιστές του‘ επί Σαμαρά, όταν γινόντουσαν ασκήσεις του ΝΑΤΟ ή τις Ε.Ε. για τις περιοχές συρράξεων, ανάπτυξης δυνάμεων και επιχειρήσεων;

Εάν δεν τα γνωρίζει, καλό είναι να ανοίξει τα μάτια της, γιατί η χώρα μπαίνει σε δύσβατα μονοπάτια… και ο νοών νοείτω.