Συντονιστείτε σύντροφοι!!!
15/12/2017 17:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συντονιστείτε σύντροφοι!!!

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη συζήτηση στη Βουλή για την επίσκεψη Ερντογάν. Εκεί όπου κλήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, να εξηγήσει τι πήγε καλά και τι πήγε στραβά στο ταξίδι αυτό. Τι κέρδισε και τι έχασε η Ελλάδα απ’ όλη αυτή την ιστορία.

Περισσότερο φωτισμένοι δεν βγήκαμε. Το αντίθετο μάλιστα αφού απαντήσεις δεν δόθηκαν κι επικράτησε η λογική της τυφλής σύγκρουσης ακόμη και για τα εθνικά θέματα.

Πρόβλημα με τον Κοτζιά δεν έχουμε, αντιθέτως είναι έτη φωτός εξυπνότερος από όλους τους υπόλοιπους που μας κυβερνάνε. Όμως, το να φτιάχνεις θεωρίες συνωμοσίας, να εμπλέκεις τον Σκάι, τον Παπαχελά, τον Τούρκο παραγωγό και το Survivor με την επίσκεψη Ερντογάν, δείχνει αν μη τι άλλο ενοχές καθώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.

Δεν έγινε καμιά προσέγγιση (αντιθέτως χειροτέρευσαν οι σχέσεις Ευρώπης – Τουρκίας), και ο Ερντογάν μας έτριψε στα μούτρα θέματα – ταμπού και η Ελλάδα δεν κέρδισε, αντιθέτως έχασε πολλά. Το κυριότερο, έχασε μια ευκαιρία βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων που θα παραμείνουν παγωμένες για πολύ καιρό.

Αυτή είναι η διπλωματική… επιτυχία που πέτυχε η κυβέρνηση. Και σίγουρα, το να κραδαίνει ο Κοτζιάς στη Βουλή το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας» που έγραφε για φιάσκο, δεν είναι και η καλύτερή του στιγμή. Όλος ο κόσμος κατάλαβε ότι επρόκειτο περί επίσκεψης παντελούς αποτυχημένης. Την εφημερίδα που πουλά 500 φύλλα περίμεναν οι πολίτες για να πληροφορηθούν για τις γκάφες που έκανε το σύνολο της ελληνικής κυβέρνησης; Και μάλιστα, λόγω αυτής της ελλιπούς προετοιμασίας και των λαθών στοχοποιήθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που στο κάτω – κάτω δεν έφταιγε. Τον «άδειασαν» από το Μαξίμου, αλλά ας πρόσεχε κι αυτός. Έπρεπε να γνωρίζει ότι μπέσα στην αριστερά δεν υπάρχει.

Το τραγελαφικό στην όλη υπόθεση είναι ότι εκεί που ο Κοτζιάς νόμιζε ότι κατάφερε να θολώσει κάπως τα νερά ήρθε ο Γαβρόγλου και του τίναξε το αφήγημα στον αέρα.

Σε πλήρη σύμπνοια με τις απόψεις Ερντογάν ο υπουργός Παιδείας άνοιξε θέμα εκλογής Μουφτή από την μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής και θα προβληθεί σήμερα στις 21:00 τάχθηκε υπέρ της εκλογής Μουφτή υπό προϋποθέσεις, αναφέροντας ότι «θα πρέπει να αρχίσει μια πολλή σοβαρή συζήτηση, με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων», ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως «το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις, είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος», επισημαίνοντας ότι «τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Λίγο μετά από την παγωμάρα που επικράτησε από τις... Ερντογανικές απόψεις του Κ. Γάβρογλου, ο Ν. Κοτζιάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον άδειασε μεγαλοπρεπώς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συζητάμε τέτοια θέματα με την Τουρκία».

Κι εκεί που νομίζαμε ότι το ζήτημα έλαβε τέλος, λόγω της... πυροσβεστικής παρέμβασης του Κοτζιά, ήρθε ο Τσίπρας και τον άδειασε υιοθετώντας πλήρως τις δηλώσεις Γαβρόγλου για την αλλαγή του τρόπου εκλογής του Μουφτή στη Θράκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση αυτή δεν τιμά την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στο εσωτερικό της κυβέρνησης και θα συνεχιστεί.

Και ρωτούμε οι αφελείς. Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια ασυνεννοησία μεταξύ υπουργών και πρωθυπουργού για τόσο σοβαρά θέματα; Έκτος κι αν αποφάσισαν να παραδοθούν στις ορέξεις του κουμπάρου και προσποιούνται ότι διαφωνούν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ιθαγενών. Μπορεί να είναι και τεχνητό το μπάχαλο, καθώς η... γκάφα Γαβρόγλου έρχεται αμέσως μετά από την... βόμβα Ντράγκι για τέταρτο μνημόνιο. Άρα τι καλύτερο από μία προβοκάτσια...

Όπως και να έχει, καλό είναι να συντονιστούν τα συντρόφια γιατί μας βλέπει ο… Σουλτάνος με τον παραγωγό του Survivor και γελώντας σχεδιάζουν νέο reality με τίτλο “Surviving in Maximou – Adventures of an incapable government” .

Έλεος!!! Και θέλουν να χαράξουν ΑΟΖ και να λύσουν το Σκοπιανό.

Ε, ρε γλέντια...