«Συνεταιριστική» προσπάθεια για να συγκαλυφθούν σκάνδαλα
29/03/2018 14:31
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Συνεταιριστική» προσπάθεια για να συγκαλυφθούν σκάνδαλα

Ανέκαθεν υπήρξε διαπλοκή επιχειρηματική – πολιτική και μιντιακή. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι εδώ και δεκαετίες παίχτηκαν παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών. Κάποιοι «έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν» που έλεγε και ο Αυλωνίτης, κάποιοι άλλοι βολεύτηκαν σε θεσάρες με μισθούς τρελούς, άλλοι πήραν αεριτζήδικα λεφτά. Πολιτικοί εξωνημένοι, επιχειρηματίες λαμόγια, δημοσιογράφοι με το χέρι μόνιμα στην τσέπη.

Τι να πει κανείς, όλα τα έχουν δει τα μάτια μας. Κι αν έλπιζε κάποιος ότι ο Τσίπρας και η παρέα του θα πολεμήσουν τη διαπλοκή, απλά ξεγελάστηκε. Το Μαξίμου έχει στήσει το δικό του «μαγαζάκι», κάνει τα δικά του παιχνίδια, παίζει παιχνίδια επιβίωσης «σκοτώνοντας» πολιτικούς αντιπάλους μόνο και μόνο για να κρατηθεί στην εξουσία.

Καλή (ή κακή) ώρα αυτό που συμβαίνει με μια… συνεταιριστική προσπάθεια να συγκαλυφθούν σκάνδαλα και ταυτόχρονα να χτυπηθούν και να σπιλωθούν άνθρωποι που είναι επικίνδυνοι για το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

Και στο κόλπο αυτό εμπλέκονται όλα τα φυντάνια της πιάτσας. Τραπεζίτες με τεράστια περιουσία στο εξωτερικό (που τα έβγαλαν και την ώρα που η χώρα καιγόταν σταATM’s λόγωcapitalcontrols). Πολιτικοί με άκρες στο Μέγαρο Μαξίμου. Δημοσιογράφοι που κάνουν γερό κομπόδεμα με μηνιαία εμβάσματα. Ακόμη και διευθυντές εφημερίδων που φροντίζουν να περνά η γραμμή και να χτυπιούνται οι πολιτικοί αντίπαλοι. Υπουργοί που ξέρουν καλά τα κατατόπια της Δικαιοσύνης κι έχουν άκρες στο σύστημα. Δικηγόροι με υποθέσεις παράξενες και γόνοι μεγάλων πολιτικών προσώπων.

Μάλιστα οι φήμες λένε ότι ακόμη και το σκάνδαλο – παρωδία τηςNovartisγια να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι, στήθηκε σε μια σύσκεψη του υπουργού, του επικοινωνιολόγου, του πληρωμένου πιστολιού, του δικηγόρου με τις πλάτες πολιτικού. Και μάλιστα το έστησαν για να μη βγει το σκάνδαλο του επιχειρηματία, του τραπεζίτη ή όποιου άλλου έχει τεράστια ανοίγματα στη Δικαιοσύνη και κινδυνεύει να χάσει τα πάντα. Ακόμη και την ελευθερία του.

Μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό συνεταιρίστηκε με το Μέγαρο Μαξίμου και έχουν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση. Δείτε κάθε Σαββατοκύριακο συγκεκριμένες εφημερίδες. Διαβάστεsitesπου απροκάλυπτα βάζουν διαφημίσεις κι από κάτω επιτίθενται σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο συνεταιρισμός λέει απλά: «Εγώ θα τελειώσω τους εχθρούς σας, γιατί είναι και δικοί μου εχθροί κι εσείς θα καταχωνιάσετε τον φάκελό μου». Δεν ξέρει όμως ο δύσμοιρος ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άφιλοι. Μόλις κάνουν τη δουλίτσα τους θα τον ξεσκίσουν.

Όμως, έτσι γίνονται στην Ελλάδα τα πράγματα. Ο άλλοτε πανίσχυρος οικονομικός παράγοντας, με άκρες ακόμη και σε… πρωθυπουργικά γραφεία, κάποια στιγμή πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη. Τώρα απειλεί να πάρει μαζί του τους πάντες.

Και κυρίως αυτούς που μέχρι πρότινος του έκαναν πλάτες. Και τους παλιούς και τους τωρινούς. Και τους πισινούς και τους μπροστινούς.

Για να δούμε. Θα επικρατήσουν τα λαμόγια ή θα λάμψει η αλήθεια και ο κάθε κατεργάρης θα πάει εκεί που του αξίζει. Όσο ψηλά κι αν έφτασε, όσο ψηλά κι αν είναι, όσες προσπάθειες που κάνει για την υστεροφημία του. Έρχεται η ώρα της κρίσης.