Στρίβειν δια του ανασχηματισμού και της σκανδαλολογίας
02/08/2018 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρίβειν δια του ανασχηματισμού και της σκανδαλολογίας

Μπορεί ο Τσίπρας να είναι άσχετος και ανίκανος κυβερνήτης λόγω του νεαρού της ηλικίας, με τον συμπαθή κύριο Βερναρδάκη να μας παροτρύνει να είμαστε επιεικείς μαζί του, ωστόσο ξέχασε να μας πει για τα κρυφά ταλέντα του πρωθυπουργού τα οποία θα ζήλευαν μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι πολιτικοί.

Αναφερόμαστε φυσικά στις... τέχνες της παραπλάνησης και της προβοκάτσιας. Τέχνες, που όπως έχει αποδειχθεί, ο πρωθυπουργός παίζει στα δάκτυλά του, και θα τις χρησιμοποιήσει ξανά σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επισκιάσει την τραγωδία του Ματιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσίπρας αναμένεται να προβεί σε ανασχηματισμό μέσα στον Αύγουστο. Πρόκειται για μια καθαρά συμβολική κίνηση, μέσω της οποίας θα προσπαθήσει να αποσείσει τις ευθύνες που τον βαρύνουν φορτώνοντάς τες αποκλειστικά στους αρμόδιους υπουργούς και αξιωματούχους που διαχειρίστηκαν με αποτυχία την κρίση. Έτσι, ο πρωθυπουργός ευελπιστεί ότι το τσακισμένο του προφίλ ενδεχομένως... θα στρώσει.

Δεν θα μείνει όμως εκεί. Το... βασικό όπλο που θα εκμεταλλευθεί για να αντιστρέψει το κλίμα, είναι η σκανδαλολογία.

Πηγές αναφέρουν ότι μετά από τους θανάτους σχεδόν 100 ανθρώπων, στο Μαξίμου έχουν προεξοφλήσει την ήττα στις εκλογές και στόχος τους πλέον είναι να μετριάσουν τη συντριβή.

«Ολομέτωπη επίθεση στον Μητσοτάκη, μπας και διασωθούμε» είναι η εντολή που έχουν δώσει οι... Μαξιμιλιανοί, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Πρόκειται για μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης με κύριο σκοπό την διασύνδεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με «αμαρτίες» άλλων, ενώ θα ανασυρθεί εκ νέου η σκευωρία της Novartis για να πληγεί ευρύτερα η Νέα Δημοκρατία.

Κοινώς, λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει ο χάρος.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της βρώμικης επίθεσης, ονόματα δεν λέμε βάλτε τη φαντασία σας να οργιάσει, θα επιχειρηθεί η ταύτιση του Μητσοτάκη με επιχειρηματίες – εκδότες που στηρίζουν τη ΝΔ και έχει βάλει στο στόχαστρό της η κυβέρνηση. Η λύση για να αποκρούσει τις κατηγορίες ο Κυριάκος είναι απλή, την έχουμε γράψει επανειλημμένως και είναι η εξής: «Δεν έχω καμία σχέση με τους εν λόγω κυρίους. Ποσώς μας απασχολεί που στηρίζουν τη ΝΔ τα έντυπά τους. Η δικαιοσύνη να επιτελέσει ανεπηρέαστη το έργο της». Εφόσον ο Μητσοτάκης επιλέξει αυτή τη γραμμή άμυνας είναι δεδομένο ότι η λάσπη θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Αν όμως επιλέξει τον δρόμο της αφωνίας, είναι επίσης δεδομένο ότι οι προβοκάτορες θα βρουν έδαφος για να πατήσουν.

Για το δεύτερο σκέλος, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, συνιστούμε στην Πειραιώς να χαλαρώσει. Ακόμη και να προκύψουν νέα στοιχεία για την σκευωρία της Novartis, θα είναι σε επίπεδο ενδείξεων κι όχι αποδείξεων. Ανάλογα δηλαδή με αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τέτοια η κατρακύλα της κυβέρνησης μετά από το δράμα του Ματιού, των νέων μέτρων που αναπόφευκτα θα λάβει όπως μας πληροφόρησε το ΔΝΤ και της βόμβας του Μακεδονικού που είναι έτοιμη να σκάσει, που ακόμα και να πιαστεί με το χέρι στο μέλι κάποιο στέλεχος της ΝΔ ο λαός δεν θα τσιμπήσει.

Τελειώσατε σύντροφοι! Αν νομίζετε ότι με περσινά ξινά σταφύλια θα γλυτώσετε την οργή του κόσμου για τα δεινά που φέρατε στον τόπο, αυταπατάστε για μια ακόμη φορά.

Ίσως να σας δινόταν κάποια άφεση αμαρτιών αν είχατε την παρρησία να ζητήσετε συγγνώμη από τις χαροκαμένες οικογένειες και να παραιτηθείτε.

Από τη στιγμή όμως που επικρατεί η αναισθησία λόγω της λατρείας για την καρέκλα της εξουσίας και η υιοθέτηση των γνωστών προβοκατόρικων τακτικισμών για να αντικρούσετε το μένος του λαού για τους άδικους θανάτους στο Μάτι, η συντριβή σας είναι προδιαγεγραμμένη.

Εγκαταλείψτε λοιπόν τις ραδιουργίες και τις δολοπλοκίες και αρχίστε να ετοιμάζετε τις απολογίες σας. Το φάντασμα της λογοδοσίας για τα εγκλήματά σας πλανάται πάνω από το Μαξίμου. Και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αποφύγετε.