Στην Κολομβία των Βαλκανίων θα τα δούμε όλα
29/08/2016 21:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Κολομβία των Βαλκανίων θα τα δούμε όλα

Πόσο μέσα πέσαμε όταν γράφαμε ότι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών μοιάζει με τις πρακτικές του... Δον Κορλεόνε. Πραγματική σφαγή γίνεται λίγες ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας – παρωδία που εξευτελίζει και τους επιχειρηματίες αλλά και την κυβέρνηση.

Οι... Εσκομπάρ, όπως έχει πει και ο Χρυσόγονος, συγκρούονται για το παραμικρό καθώς τα... λεφτά και η πολιτική δύναμη είναι πολλά. Αντιπαράθεση γιατί ο Καλογρίτσας δεν κατέθεσε εμπρόθεσμα την εγγυητική των 3 εκατ.ευρώ και του Βρυώνη που θεωρήθηκε εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διαδικασίας, ενώ ο Αλαφούζος κατηγορείται για το που βρήκε τα λεφτά, καθώς είναι δεσμευμένη η περιουσία του.

Εν πάση περιπτώσει το κλίμα μυρίζει μπαρούτι ενώ έρχονται πληροφορίες που προκαλούν ίλιγγο. Όλα πάντως φαίνεται να κινούνται όπως τα έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση. Δηλαδή να κάνει την αγορά μπάχαλο, να οδηγήσει του επιχειρηματίες στο να... προσκυνήσουν τον Παππά, να τους εξευτελίσει, να ανεβάσει την τιμή για κάθε άδεια και τελικά να πάει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ και να πει «μάζεψα πολλά λεφτά, καθάρισα τους νταβατζήδες, είμαι μάγκας».

Οι επιχειρηματίες θα έπρεπε να μην έχουν κατέβει καν σ' αυτήν την παρωδία. Να βγάζουν φωτογραφίες με τα ράντζα που θα κοιμηθούν και με το φαΐ που θα φάνε; Είναι ντροπή γι' αυτούς που θα πάνε να νομιμοποιήσουν αυτό το ξεφτιλίκι.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται ήδη μεγάλο νταραβέρι με τους επιχειρηματίες που θέλουν πάση θυσία άδεια κι έχουν και τα λεφτά, άγνωστο από που. Ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης εμφανίζονται ως τα μεγάλα φαβορί, έτοιμα να δώσουν πολλά εκατομμύρια και να εξαναγκάσουν τους άλλους να ανέβουν κι αυτοί ψηλά. Άλλωστε, όταν το χρήμα που κυκλοφορεί είναι άφθονο γιατί δεν έχει βγει με τον ιδρώτα είναι εύκολο να παίξεις ρωσική ρουλέτα. Ο Ιβάν ξέρει καλά από αυτά και ο Μαρινάκης είναι του... λιμανιού.

Γενικώς το επόμενο 48ωρο θα γίνει σφαγή, τίποτε δεν είναι καθαρό, τίποτε δεν είναι αξιόπιστο και όλα μπορούν να συμβούν. Στις διαδικασίες που μυρίζουν μαφία όλα είναι ανοικτά. Στην Κολομβία των Βαλκανίων θα τα δούμε όλα. Ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι καθάρισε το τηλεοπτικό τοπίο όταν αυτό έχει βρομίσει ακόμη περισσότερο.