Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
09/09/2019 11:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη μία και καλή θητεία θα μείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος

Του Μικρού Οδυσσέα

Στη μία και καλή θητεία θα μείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος που ένωσε, που εμψύχωσε μες την κρίση, που υπήρξε υπόδειγμα, που τον αγάπησαν όλοι οι απανταχού Έλληνες, στην καταγωγή, αλλά και στην καρδιά.

Το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός δε σχολίασε την Προεδρική εκλογή, δίνει τροφή στα σενάρια για τον πιθανό αντικαταστάτη του.

Με το πολιτικό “βελάκι” και τις ισορροπίες όμως να δείχνουν κεντροαριστερά για τον αντικαταστάτη του…

Και θα ήταν λίγο οξύμωρο να προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για δεύτερη θητεία τον Προκόπη Παυλόπουλο, από τη στιγμή που δεν τον ψήφισε ούτε την πρώτη φορά, ενέργεια συμβολική, από την οποία κέρδισε πολλούς εσωκομματικούς φίλους, που απλά ζήλευαν τον Πρόεδρο για την πολιτική προκοπή του.

Οπότε ο κύριος Παυλόπουλος θα αποχωρήσει όπως όλα δείχνουν από το Προεδρικό Μέγαρο, αφήνονταςς ως παρακαταθήκη το σύνολο της θητείας του (every single day που θα έλεγε και ο Μπαράκ) και με highlights τουλάχιστον δύο στιγμές:

-Την παρουσία του στο Μάτι την επομένη της πρωτοφανούς τραγωδίας, με μια πόζα -που παράξενο γιατί- εξόργισε το Πανελλήνιο.

pavlof

-Την υποδοχή του Μπαράκ Ομπάμα και την επιμονή του Αμερικανού Προέδρου να μη μιλήσουν στη μεσσηνιακή διάλεκτο.

obama_trip_pavlof

Είχε και άλλες υπέροχες στιγμές, με τον Κάρολο και όχι μόνο (που κοιτάς τον Βρετανό διάδοχο και λες ο Παυλόπουλος δεν μπορεί παρά να είναι διάδοχος στην υπόλοιπη Ήπειρο), αλλά από μετριοπάθεια και κυρίως ανωτερότητα άφηνε τους (τότε) κυβερνητικούς να κλέψουν την παράσταση.

Πάντως αν ποτέ αποφασίσουμε να το γυρίσουμε στη βασιλευομένη δημοκρατία, μόνο ο Προκόπης συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για το ύπατο ισόβιο αξίωμα.

Είναι η προσωποποίηση του “πρώτου πολίτη” της χώρας.

Όσο για τον αντικαταστάτη του, όποιος κι αν είναι, αποκλείεται να απογειώσει τον Θεσμό, με τον τρόπο που το έπραξε άοκνα, με υπομονή, επιμονή και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες, ο εκ Καλαμάτας ορμώμενος Πρόεδρος.

Πηγή: emo.gr