Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
27/12/2019 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε δεινή θέση ο Ερντογάν από την στρατηγική κίνηση - ματ του Δένδια

Συναγερμός έχει σημάνει στο παλάτι του Σουλτάνου μετά από την ανάρτηση του Νίκου Δένδια στο Twitter με τα σκυλάκια του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η MIT θεωρεί ότι πρόκειται για μια κίνηση ψυχολογικού πολέμου του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, με στόχο την παραπλάνηση του Ερντογάν σχετικά με τις κινήσεις της χώρας μας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν ότι μέχρι στιγμής έχει καταλήξει στα εξής σενάρια:

- Κωδική ονομασία «Ρήγκαν» (από το πρώτο σκυλάκι του ΥΠΕΞ). Εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει να ακολουθήσει την εξωτερική πολιτική του, σημαίνει ότι η Τουρκία θα δυσκολευθεί ιδιαίτερα λόγω της ρεαλιστικής προσέγγισης στις διεθνείς σχέσεις που χρησιμοποιούσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.

- Κωδική ονομασία «Κλίντον» (από το δεύτερο σκυλάκι του ΥΠΕΞ). Σε αυτή την περίπτωση οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Τουρκία θα έχει ευρύτερο πεδίο ελιγμών, επειδή ο εν λόγω Πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριζε την φιλελεύθερη προσέγγιση στις διεθνείς σχέσεις.

- Κωδική ονομασία «Μπάιρον» (από το τρίτο σκυλάκι του ΥΠΕΞ). Εδώ τα πράγματα σκουραίνουν για τους αναλυτές, διότι εάν επιλέγει αυτή η τακτική σημαίνει ότι η διπλωματική οδός θα κλείσει άπαξ διά παντός και η Τουρκία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη... νέα ηρωική έξοδο των Ελλήνων.

Έτσι, εισηγήθηκαν στον Ερντογάν να ανακοινώσει πάραυτα την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για αντιπερισπασμό.

Ο Σουλτάνος έντρομος δεν έχασε χρόνο και δήλωσε ότι θα στείλει άμεσα την συγκεκριμένη πρόταση προς κύρωση στην τουρκική Βουλή, ευελπιστώντας ότι θα σκιαχτεί ο Δένδιας και θα εγκαταλείψει τις οποίες σκέψεις για επίθεση στην Τουρκία.

Παράλληλα, έδωσε ρητές εντολές στους πράκτορες της MIT να μην εγκαταλείψουν τα πόστα τους και να παρακολουθούν νυχθημερόν τους λογαριασμούς του Δένδια στα κοινωνικά δίκτυα.

Πάντως, όπως μαθαίνουμε από άλλες πηγές, εικάζουν ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ δεν θα προβεί σε νεότερη ανάρτηση πριν από την πρωτοχρονιά.

Η τακτική αυτή, θα ακολουθηθεί λένε, στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου που ξεκίνησε η Αθήνα.

Δηλαδή… δεν απαντούμε κι αφήνουμε τον Ερντογάν σε αναμμένα κάρβουνα, προσδοκώντας σε ενδεχόμενο νέο λάθος του που θα προσθέσει ακόμη ένα πλεονέκτημα στην ελληνική φαρέτρα.

Οι ρεπόρτερ του Antinews θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση και θα σας κρατούν ενήμερους…