«Πυροβολείστε τον πιανίστα», με την καλή έννοια βεβαίως
22/11/2016 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πυροβολείστε τον πιανίστα», με την καλή έννοια βεβαίως

Kομμουνιστής, αριστερός και Χριστιανός ορθόδοξος, δήλωσε ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις αλλά τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πολλών τεμένων στην Ελλάδα για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει 1700% επιπλέον πρόσφυγες πάνω από την Τσεχία και την Βουλγαρία.

Ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, χωρίς ακόμη να έχουν υπογραφεί οι αρμοδιότητες του στο ΦΕΚ, ήδη όπως είπε ασχολείται με την ανασύσταση των βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. "Έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".

Αντιπαρερχόμαστε το «όραμα» για την ανασύσταση της γλώσσας που θέλει ο Ζουράρις. Άλλωστε, ας πάει πρώτα να μάθει γράμματα στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό του στους ΑΝΕΛ γιατί αμόρφωτοι και «βιαστές» της ελληνικής γλώσσας μας κυβερνούν.

Όμως, αυτό το περί πολλών τζαμιών για τους πρόσφυγες τι σημαίνει; Είναι μια ακόμη μπαρούφα του Ζουράρι ή πρόκειται για κυβερνητική επιλογή; Εδώ ένα προσπαθούν χρόνια να φτιάξουν στο Ελληνικό κι έχει γίνει το γεφύρι της Άρτας. Εδώ όλο και περισσότεροι λένε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα τεμένη να μετατραπούν σε χώρους προσηλυτισμού και καταφύγια τζιχαντιστών και ο υφυπουργός θέλει να γεμίσει την Ελλάδα μ' αυτά; Μιας και πήγε στο Παιδείας δεν γκρεμίζει ορισμένα ελληνικά σχολεία να φτιάξει μιναρέδες, έτσι για να μην ψάχνει και για οικόπεδα;

Ο Ζουράρις έγινε υφυπουργός γιατί στο πρόσφατο... σουαρέ του Τσίπρα στο Μαξίμου, έπαιξε ωραίο πιάνο και οι βουλευτές τραγούδησαν το... Άπονη ζωή. Λέγεται μάλιστα ότι ήθελε το πιάνο να το μεταφέρει στο υπουργείο Παιδείας αλλά δεν χώραγε στους διαδρόμους. Ο... πιανίστας υφυπουργός με το που κάθισε στην καρέκλα είπε την μπαρούφα του. Μήπως εδώ ισχύει το... «πυροβολείστε τον πιανίστα», με την καλή έννοια βεβαίως;