Προβληματισμός στο Μαξίμου από την αντεπίθεση Μάζη για το Τσεσμέ
19/02/2021 10:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβληματισμός στο Μαξίμου από την αντεπίθεση Μάζη για το Τσεσμέ

Σκληρή επίθεση στον Γεραπετρίτη

Ευθεία επίθεση πλέον του καθηγητή Ιωάννη Μάζη κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Γιώργου Γεραπετρίτη, αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά.

Ενώ το Μέγαρο Μαξίμου έψαχνε τρόπους να επιβάλει σιωπητήριο στον καθηγητή για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Alert πέρασε στην αντεπίθεση.

Επανέλαβε την θέση του ότι είναι ανεπίτρεπτο να πραγματοποιήσει το Τσεσμέ έρευνες στην καρδιά του Αιγαίου, επισήμανε για ακόμα μια φορά ότι το Τσεσμέ είναι σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και όχι ένα απλό ερευνητικό και ξεκαθάρισε ότι το Τσεσμέ πρέπει να προειδοποιηθεί ότι θα βυθιστεί εάν εισέλθει στην περιοχή. Σε αντίθετη περίπτωση δημιουργείται επικίνδυνο τετελεσμένο το οποίο οι τούρκοι θα το εκμεταλλευτούν δεόντως.

Σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Γεραπετρίτη

Ειδική μεταχείριση όμως επεφύλασσε ο έγκριτος καθηγητής στον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό επικρατείας. Σύμφωνα με τον κύριο Μάζη, η δήλωση του υπουργού επικρατείας ότι η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι τα έξι μίλια, ήταν αυτή που άνοιξε την κερκόπορτα και έδωσε το πράσινο φως στην Τουρκία για να αναβαθμίσει τις απειλές και τις παραβιάσεις της.

Επισήμανε μάλιστα ότι η νέα NAVTEX των τούρκων φτάνει μέχρι τα 7 μίλια από τα ελληνικά νησιά, γεγονός που απορρέει ακριβώς από αυτή την απαράδεκτη δήλωση.

Συμφώνησε πλήρως με την ανάλυση που έκανε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφορικά με την προσφυγή στην Χάγη, λέγοντας ότι είναι αδιανόητο για την Ελλάδα να προσφύγει σε διεθνές δικαστήριο χωρίς να έχει ασκήσει προγενέστερα πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δηλαδή την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, στα 12 ναυτικά μίλια.

Η ολοκλήρωση της παρέμβασης του ήταν ένα πραγματικό ράπισμα για το μέγαρο Μαξίμου: «Εάν δεν μπορείς να διαφυλάξεις την κυριαρχία σου, δεν αξίζει να την έχεις»!

Να σημειωθεί ότι η επικοινωνιακή αντεπίθεση που είχε οργανώσει το Μέγαρο Μαξίμου πρωτίστως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας να υποβαθμίσει την νέα τουρκική πρόκληση ως «έρευνες σε διεθνή ύδατα», έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων ακόμα και σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: newsbreak.gr