Πραξικόπημα δεινοσαύρων στις αερομεταφορές;
04/10/2019 21:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πραξικόπημα δεινοσαύρων στις αερομεταφορές;

Του Αερόπληκτου

Στις 29.7.19 σε άρθρο μας με τίτλο «Οι νέες εξελίξεις στον αεροπορικό τομέα και οι παλιοί δεινόσαυροι!» αναφέραμε ότι «… με την πρόσφατη αλλαγή της κυβέρνησης, έκαναν ακόμη μια θεαματική κωλοτούμπα διάφοροι δεινόσαυροι και χαμαιλέοντες συνδικαλιστές, πρώην Πασόκ, μετά Σύριζα, και τώρα τελευταία… νεοδημοκράτες(!) οι οποίοι έπεσαν έξω με τον Σύριζα, και τώρα αναθάρρησαν συνεχίζοντας να επιμένουν σε μια δημόσια αναχρονιστική αγκυλωμένη ΥΠΑ, χωρίς διαχωρισμούς, όπως ήταν δηλαδή εδώ και 50 χρόνια, μόνο που αυτή τη φορά, όπως λένε, θα το πετύχουν με την Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη της οποίας ήδη πολιορκούν στενά, παρέα με ιδιοτελή συντεχνιακά συμφέροντα με τα οποία ως πρόσφατα ήταν στα μαχαίρια!!!!!!».

Οι εξελίξεις, όχι μόνο μας δικαίωσαν αλλά μας ξεπέρασαν!

Χτες διαβάσαμε σε ανακοίνωση ότι «…η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καλεί τα Προεδρεία των συλλόγων της Ε.Ε.Ε.Κ.Ε. , Ε.Ν.Η.Μ.Α.Ε.Κ. Π.Σ.Π.Τ.Υ.Π.Α. καθώς και όλα τα διευθυντικά στελέχη της Υ.Π.Α. σε κοινή σύσκεψη με την Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Σ.Υ.Π.Α.με θέμα συζήτησης τηνάμεση απομάκρυνση του Διοικητή της Υ.Π.Α. και την λήψη απόφασης περί κατάθεσης μηνυτήριας αναφοράς προς τον Διοικητή της Υ.Π.Α. στον εισαγγελέα… και ορισμό Δ.Σ για την ερχόμενη εβδομάδα με θέμα τη λήψη απόφασης για άμεσες κινητοποιήσεις και κατάληψη στους χώρους της Υ.Π.Α.».

Πω, πω, τι γίνεται ρε παιδιά;

Ούτε εμείς που σας τα λέγαμε δεν φανταζόμασταν πως οι πρώην Σύριζα-Πασόκ δεινόσαυροι συνδικαλιστές, θα έπαιρναν θάρρος από τον γενικό ξεσηκωμό της προχθεσινής πετυχημένης παλλαϊκής απεργίας, και θα προχωρούσαν σε μπολσεβίκικου τύπου ενέργειες, ξεπερνώντας και τις πάλαι ποτέ ακροαριστερές συνιστώσες του Σύριζα τον οποίον λάτρευαν τότε, όχι μόνο για ανατροπή του Διοικητή που ορίστηκε επί Σύριζα, και τον οποίον έγλειφαν πατόκορφα, αλλά και για κατάληψη των χώρων της Υ.Π.Α., επομένως και του γραφείου του Διοικητή.

Με βάση τα παραπάνω, οι επαγγελματίες αυτοί εργατοπατέρες, προφανώς στοχεύουν στην ανατροπή του Διοικητή και τη σύσταση… μιας Νέας Μεταβατικής Επαναστατικής Διοίκησης της Υ.Π.Α. αποτελούμενης από χαμαιλέοντες του παρελθόντος (Θεέ μου, στα χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δημοκρατίας του 21ου αιώνα, έλαχε να ζήσουμε ένα πραξικόπημα).

Και ποιος άλλος συμμετέχει στην υπέροχη αυτή παρέα που περίμενε να βγει ο Μητσοτάκης για να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης;

Σωστά το μαντέψατε, αυτοί που το κράτος τους έχει δώσει τη δυνατότητα να πληγώνουν ατιμώρητοι την εθνική οικονομία ανεξέλεγκτα, όποτε θέλουν, αφού κατέχουν το απόλυτο εκβιαστικό εργαλείο, μπροστά στο οποίο οι εκάστοτε κυβερνώντες ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής προέλευσης γονατίζουν.

Το μικρόφωνο. Το οποίο όταν το κατεβάζουν, όταν δηλαδή το σβήνουν, όταν απεργούν, παύουν αμέσως οι πτήσεις. Και πάει κατά διαόλου ο τουρισμός, η εθνική οικονομία, και άρα ο προϋπολογισμός του κράτους.

Ναι, μιλάμε για τους περίφημους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Οι οποίοι 4.5 χρόνια δεν ακούστηκαν, αφού ο Σπίρτζης τους βόλευε σε υπέρτατο βαθμό, διατηρώντας τους στην πούδρα την ώρα που 14 αεροδρόμια περνούσαν στα χέρια της γερμανικής ΦΡΑΠΟΡΤ, και εκατοντάδες εργαζόμενοι που πίστεψαν τον Τσίπρα έβλεπαν τον χάρο με τα μάτια τους.

Τώρα όμως; Ο λύκος πάντα στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Πρώην σκληροί αντίπαλοι, συνδικαλιστικά, και όχι μόνο, ενώνονται με κοινό στόχο την «μισητή» διοίκηση της ΥΠΑ, που μέχρι πρότινος χειροκροτούσαν, και η οποία παρά τα χιλιάδες λάθη και εγκλήματα της προηγούμενης κυβέρνησης, στον τομέα των αερομεταφορών περιέργως προχώρησε σωστά, προσπαθώντας να φέρει την σημαντικότατη αυτή υπηρεσία επιτέλους στον 21ο αιώνα, κόντρα στις απεγνωσμένες προσπάθειες των δεινοσαύρων να την κρατήσουν σε επίπεδα δεκαετίας του 1950.

Και αν έμενε λίγο ακόμη ίσως να εκσυγχρόνιζε και την πολύπαθη εναέρια κυκλοφορία, ιδιωτικοποιώντας την και αυτήν, όπως συμβαίνει άλλωστε εδώ και χρόνια στα υπόλοιπα πολιτισμένα και αναπτυγμένα κράτη.

Τέλος πάντων.

Να σημειωθεί επίσης ότι εκτός από τον ορισμό «μεταβατικής διοίκησης», εκτός από τις καταλήψεις, οι εν λόγω εργατοπατέρες θα προχωρήσουν, λένε, και σε υποβολή μηνύσεων κατά του διοικητή της ΥΠΑ!

Με ποια κατηγορία άραγε;

Και ποιοι θα πληρώσουν πάλι τα υπέρογκα έξοδα των δικηγόρων;

Οι εργαζόμενοι; Με τα χρήματα των οποίων οι δεινόσαυροι ήδη έκαναν μπόλικες μηνύσεις και αγωγές εναντίον των πάντων, με αίτημα την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων;

Ακόμη και στο ΣτΕ προσέφυγαν κάποτε… ακόμη και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια (με συνήγορο παρακαλώ έναν νυν υπουργό Επικρατείας της ΝΔ) και φάγανε τα μούτρα τους, μαζί με τα χρήματα των εργαζομένων που «εκπροσωπούν».

Ωραία όλα αυτά και συνηθισμένα. Άλλωστε, το ξέραμε πως μόλις βγει η Νέα Δημοκρατία, όλα τα φαντάσματα του παρελθόντος θα επανέλθουν στο προσκήνιο γλείφοντας τους νέους αρμόδιους υπουργούς, και πως αν δεν τους κάτσει η κυβίστηση, τότε θα ξαναμετατραπούν σε «επαναστάτες» (της φακής).

Ρωτάμε λοιπόν: Που ήταν αυτές οι μηνύσεις, τα πραξικοπήματα και οι καταλήψεις, πριν από ελάχιστους μήνες, για παράδειγμα στις 27 Φεβρουαρίου 2019, όταν σε πάνελ γνωστού ξενοδοχείου της Γλυφάδας, οι εν λόγω δεινόσαυροι έπλεκαν το εγκώμιο της ίδιας Διοίκησης και του πρώην υπουργού, σύσσωμοι και αγκαλιά, ο πρόεδρος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μαζί με τους υπόλοιπους εργατοπατέρες της ΟΣΥΠΑ; Τι απέγιναν άραγε εκείνες οι παλαιότερες δηλώσεις τους περί της καλύτερης νομοθέτησης ποτέ στο χώρο της πολιτικής αεροπορίας από την προηγούμενη κυβέρνηση; (Tα βίντεο υπάρχουν, δεν λένε ψέματα).

Και μιας και φαίνεται να είναι της μόδας τα πραξικοπήματα, και αφού είναι υποχρέωση της κυβέρνησης η προστασία της εθνικής οικονομίας, μήπως τελικά είχε δίκιο εκείνος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, που είχε δηλώσει κάποτε απαυδισμένος στους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, ότι θα κατέθετε νομοσχέδιο στη Βουλή για να τους μετατρέψει σε ένστολους μέσα σε μια νύκτα;

Μήπως θα πρέπει να αγριέψει λίγο και ο νυν υπουργός;

Κλείνοντας τα αυτιά του στις σειρήνες και στα «μικρόφωνα» των εκβιαστών;

Μιμούμενος τον Ρόναλντ Ρέιγκαν;

Λέω εγώ τώρα…

ΥΓ- Να σημειώσουμε ότι επί Σαμαρά, οι δεινόσαυροι αυτοί προχωρούσαν σε τραμπούκικου τύπου επιλεκτικούς προπηλακισμούς συναδέλφων τους, κατηγορώντας τους για σύμπραξη στο ξεπούλημα των 14 αεροδρομίων, και ονειρευόμενοι οφίτσια και υπουργιλίκια στη μελλοντική αριστερή κυβέρνηση.

Το 2017, επί Σύριζα, οι ίδιοι χειροκροτούσαν την φαστ τρακ παραχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς, συγχαίροντας τους συριζαίους για την υλοποίηση του οράματος.

ΥΓ2- Μας έκανε εντύπωση η πύρινη ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ, που έμπλεη συνδικαλιστικής αγωνιστικότητας, καλεί σε σύσκεψη και συστράτευση τους … Διευθυντές της υπηρεσίας, εναντίον της κακής Διοίκησης!

Συγνώμη. Χάσαμε κάτι; Χάσαμε επεισόδια;

Οι Διευθυντές δεν είναι τα κατ’ εξοχήν εκτελεστικά, και όχι μόνο, όργανα της εκάστοτε Διοίκησης; Οι Διευθυντές δεν ορίζονται από την Διοίκηση; Οι Διευθυντές δεν είναι η Διοίκηση;

Μας δουλεύουν;

Διαβάστε κι αυτό: antinews.gr