Πότε θα σταματήσουν να υπονομεύουν τη ΝΔ;
07/07/2018 08:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πότε θα σταματήσουν να υπονομεύουν τη ΝΔ;

Αν είναι κάτι που μας κίνησε το ενδιαφέρον από την προχθεσινή χορταστική σε ύβρεις και χαρακτηρισμούς συνεδρίαση της Βουλής ήταν η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η συνεχής επίκληση του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας από τον Τσίπρα αλλά και οι ύμνοι που λένε οι Συριζαίοι κάθε φορά που μιλούν για καραμανλικό μας κάνει να αναρωτιόμαστε πού το πάνε.

Και είναι άκρως προσβλητικό για τον πολιτικό άνδρα Μεϊμαράκη ή για όποιον άλλον Νεοδημοκράτη, όταν αυτός ο πρωθυπουργός της ξεφτίλας λέει ότι θα τον ήθελε για πολιτικό του αντίπαλο, αντί του Μητσοτάκη.

Να υποθέσουμε ότι αφού τον Κυριάκο τον θεωρεί κατώτερο από τον ίδιο και τον… κατατροπώνει στη Βουλή, τον Βαγγέλα θα τον είχε του χεριού του για να τον θέλει τόσο πολύ. Δεν εξηγείται αλλιώς διότι με το να μιλά έτσι ο Τσίπρας είναι σα να λέει ότι «με τον Μεϊμαράκη θα τα έβρισκα μια χαρά, θα κάναμε τα νταραβέρια μας και θα είχαμε ήσυχο το κεφάλι μας».

Πρόκειται για μια μεγάλη προσβολή στην οποία ο πρώην αρχηγός της ΝΔ θα έπρεπε να έχει απαντήσει. Όταν σε επαινούν οι εχθροί σου είναι καλό βεβαίως. Αλλά όταν σε επαινεί ο Τσίπρας με τον Καμμένο θα πρέπει να ανησυχείς.

Το λέμε αυτό διότι σε πολύ κρίσιμα θέματα, όπως το Μακεδονικό ή την οικονομία, επικρατεί αφωνία από σημαίνοντα στελέχη της ΝΔ που τα χειρίστηκαν. Δεν μπορεί π.χ. να μη μιλά, και ορθώς το έκανε αρκετές φορές, ο Σαμαράς με την ιστορία που έχει με τα Σκόπια.

Είναι αυτονόητο να το κάνει, επίσης και η Ντόρα που βρέθηκε στο Βουκουρέστι.

Όμως, ο Μεϊμαράκης γιατί δεν το έχει κάνει; Γιατί είναι εξαφανισμένος; Ο δε Κώστας Καραμανλής για το μείζον θέμα της Μακεδονίας, και ο ίδιος Μακεδών, δεν έχει κουνήσει ούτε… φρύδι. Πριν δύο εβδομάδες βούιζε ο τόπος ότι θα κάνει παρέμβαση που θα συζητηθεί και τι έκανε; Ένα τουίτ αποδοχής όσων υποστήριζε η Ντόρα και μια διαρροή στο ΑΠΕ που έλεγε:«Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Δεν θα έπρεπε να μιλήσει σε μια συνέντευξη; Από το βήμα της Βουλής ή με κάποιο άλλο, πραγματικά ηχηρό τρόπο; Εδώ καίγεται ο τόπος, ξεπούλησαν τη Μακεδονία, τη γλώσσα και την ταυτότητα και οι βασικοί πρωταγωνιστές αφήνουν άλλους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα;

Κι ας πούμε ότι δεν θέλουν να μιλήσουν. Πώς επιτρέπουν, όμως, στον Τσίπρα και την κουστωδία του να τους επαινούν ή να τους αναφέρουν λες και είναι… δικά τους στελέχη;

Το ίδιο λέμε και για τον Σημίτη ή τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και αυτοί έχουν κάνει κατά καιρούς παρεμβάσεις, άλλωστε ποσώς μας ενδιαφέρουν οι απόψεις τους.

Οι καραμανλικοί θα όφειλαν να βγουν και να μιλήσουν για το Βουκουρέστι, για τις Πρέσπες, για το τι πάει να γίνει και κυρίως να καταδικάσουν την κυβέρνηση που καταδικάζει τη χώρα.

Δεν ξέρουμε αν η ομάδα αυτή είναι σε δύσκολη θέση κι αν ο… Αντώναρος τους εκπροσωπεί λέγοντας πόσο μεγάλος ηγέτης είναι ο Αλέξης.

Δεν ξέρουμε επίσης αν ετοιμάζουν κόμμα, αν στήνουν εφημερίδες ή δημοσιεύματα, αν έχουν τακτικές επαφές με το Μαξίμου.

Αυτό που θα πρέπει να νοιάζει όλους είναι πότε θα σταματήσουν να υπονομεύουν τη ΝΔ, έστω και δια της αφωνίας τους.