Ποτέ πια π@ρτούζα: Το πολιτικά ορθό είναι “ομάδα”
02/02/2019 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποτέ πια π@ρτούζα: Το πολιτικά ορθό είναι “ομάδα”

Οι εξελίξεις που τρέχουν αποτελούν μια νέα δικαίωση της διαφορετικότητας.

Άνθρωποι με στενούς και άρρητους δεσμούς, οι οποίοι ξεφεύγουν από το κοινωνικό πρότυπο του ζευγαριού, το οποίο είναι το ίδιο καταπιεστικό και στην ετεροφυλόφιλη και στην ομοφυλόφιλη εκδοχή του.

Έρχονται να δικαιωθούν όλοι αυτοί οι καταπιεσμένοι που έφεραν το στίγμα του/της π@ρτουζιάρη, π@ρτουζιάρας.

Από πέντε και άνω δεν υπήρχε ο κοινωνικός αποκλεισμός, μιας και χρησιμοποιείτο η έννοια της ομάδας, είτε επρόκειτο για ομάδα μπάσκετ, είτε για κοινο-βολευτική ομάδα.

Couples at a swingers' party

Με τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται, ομάδα είναι και οι 4 (ανεξαρτήτως φύλου) ομάδα είναι και οι 3, ομάδα στην μαξιμαλιστική ερμηνεία και το ζεύγος, ομάδα ακόμη και ο μονήρης μονάρχης.

Αντιλαμβανόμαστε πως κερδισμένα είναι κυρίως τα κοινώς λεγόμενα τριολέ, οι swingers, οι ομάδες των 3-4 ατόμων που προωθούν τη συνοχή, τη σύσφιξη των σχέσεων και την κοινωνικότητα, που πολεμούν με πάθος τον απομονωτισμό, την ανία των ζευγαριών, προωθώντας πολύπλευρες και πολυποίκιλες κοινωνικές επαφές.

Τέρμα στα στερεότυπα που έλεγαν πως η ευτυχία δεν κόβεται στα τρία, τρίτο τσιγάρο δεν ανάβει από το ίδιο σπίρτο, ενώ και θεσμικά υπήρχαν προβλήματα: ούτε άδεια ταξί δεν έβγαινε σε τρία ίσα μερίδια.

Το πολιτικό ορθό λοιπόν εφεξής δεν είναι σε καμιά περίπτωση η αγοραία λέξη π@ρτούζα.

Θα τη λέμε ομάδα.

Πηγή: emo.gr