Πως και γιατί έπεσε ο «πασάς» της Τρίπολης
03/06/2019 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως και γιατί έπεσε ο «πασάς» της Τρίπολης

Ο Πέτρος Τατούλης ήταν ένας από τους μεγάλους χαμένους των Περιφερειακών εκλογών, αν και εμφανιζόταν ακλόνητο φαβορί στην αρχή της κούρσας.

Έχοντας διανύσει δύο θητείες στον θώκο μία με στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ (2010), μία με επίσημη στήριξη ΝΔ (2014) κατέβηκε και για μία ακόμη ως ανεξάρτητος με ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες και με προσεκτικό ξεδιάλεγμα των υποψηφίων συμβούλων.

Όλα πήγαιναν πρίμα, μέχρι που ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ αποφάσισε να δώσει τη μάχη της Πελοποννήσου (παίρνοντας και το ρίσκο σε περίπτωση ήττας) με όλες τις δυνάμεις, να κάνει ένα σκληρό crash test σε μια προνομιακή για την κεντροδεξιά Περιφέρεια, την οποία όμως έδειχνε να ελέγχει διαχρονικά και απόλυτα ο Περιφερειάρχης Τατούλης.

Η προσωπική εμπλοκή του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με ερείσματα σε όλη την Περιφέρεια υπήρξε καταλυτική για να γυρίσει το κλίμα, ενώ και η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταξύ των δύο γύρων ήταν τελικά που έφεραν στο προσκήνιο το “εν τούτω Νίκα” που τρολάρισε άγρια ο επονομαζόμενος (από άσπονδους φίλους) και “πασάς της Τρίπολης”.

Όταν κάποιος είναι τόσο αποφασισμένος που ξηγιέται “ή ταν ή επί τας”, ενδέχεται κάποιοι να το πάρουν τοις μετρητοίς.

Αν πριν έξι μήνες έγραφε κάποιος πως θα γινόταν Περιφερειάρχης ο Πατούλης αλλά όχι ο Τατούλης θα του φορούσαν την μπλούζα με τα κουμπιά πίσω.

Πηγή: emo.gr