Πολιτιστικό Κέντρο: Το ωραίο ρουσφέτι
28/02/2017 20:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτιστικό Κέντρο: Το ωραίο ρουσφέτι

Όπως ακριβώς το περιμέναμε. Το Πολιτιστικό Κέντρο που έδωσε στο Δημόσιο ο Νιάρχος θα μετατραπεί σε φορέα ρουσφετιών, διευθετήσεων και κομματικών επιλογών.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ορίστηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου. Ένα από τα μέλη ορίσθηκε καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ.) και ένα καθ’ υπόδειξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (Ε.Β.Ε.), ενώ ως μέλος ορίσθηκε, ex officio, και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Αττικής.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Α.Ε. είναι τα εξής:

1. Γιώργος Κιμούλης – Πρόεδρος

2. Νίκος Μανωλόπουλος- Διευθύνων Σύμβουλος

3. Ματίνα Στέα – Μέλος

4. Ανδρέας Νοταράς -Μέλος

5. Δημήτρης Κάρναβος -Μέλος-Δήμαρχος Καλλιθέας

6. Γιώργος Κουμεντάκης -Μέλος- Εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

7. Δημήτρης Δημητρόπουλος -Μέλος- Εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας

Ο Κιμούλης, στην παρέα των «αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ που δεν... το μετάνιωσαν, ανέλαβε τη θέση αυτή η οποία και υψηλού επιπέδου είναι και καλοπληρωμένη. Βεβαίως ο ίδιος επεδίωκε να γίνει υπουργός Πολιτισμού αλλά τον «έφαγε» η Κονιόρδου στο φώτο φίνις. Έτσι, δεν μπορούσε να πάει χαμένος και βολεύτηκε στο Κέντρο, προφανώς γιατί εκτίμησαν τα προσόντα του.

Αν κρίνουμε από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο, τις κεφαλές δηλαδή, η κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει πρόεδρο έναν που είναι σαν καλλιτεχνικός διευθυντής και ως διευθύνοντα σύμβουλο έναν πιο... manager. Όμως στη δεύτερη αυτή θέση ορίστηκε ο Ν. Μανωλόπουλος ο οποίος σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.Sc.) στα Δημόσια Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College London).

Ήταν Γενικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από το 1990 μέχρι 2013. Σήμερα εργάζεται ως εμπειρογνώμων για θέματα πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Δηλαδή ο manager που βούλιαξε το Μέγαρο ορίζεται από την κυβέρνηση στην τόσο σημαντική θέση; Πολύ περίεργες τοποθετήσεις που «μυρίζουν» κομματίλα του ΣΥΡΙΖΑ.