Πόλεμος Μαρινάκη – Κυβέρνησης
15/04/2017 07:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πόλεμος Μαρινάκη – Κυβέρνησης

Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε «το τέλος μιας ανάρμοστης σχέσης» ή «το διαζύγιο σε έναν γάμο συμφερόντων».

Φαίνεται, πάντως, ότι άνοιξε πόλεμος μεταξύ του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με την κυβέρνηση. Οι αιτίες είναι πολλές και η αφορμή δόθηκε προχθές με τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα. Άλλοι λένε ότι μπούκαραν «άγνωστοι» φίλαθλοι του Ολυμπιακού για να επιτεθούν στους παίκτες για την ήττα και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Επισήμως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και αρκετοί παίκτες κάνουν λόγο για πρωτοφανή επίθεση των ΜΑΤ κατά παικτών και υπαλλήλων της ομάδας. Όμως, αυτά που γράφτηκαν σε εφημερίδες και σε μέσα που ελέγχονται από την ομάδα του Πειραιά δείχνουν ότι ο Μαρινάκης απασφάλισε κατά της κυβέρνησης και τη θεωρεί υπεύθυνη για την επίθεση που έγινε. Για «χούντα της αριστεράς απέναντι στον θρύλο» κάνει λόγο η εφημερίδα «Γαύρος» ενώ ο «Πρωταθλητής» επιτίθεται στον Κοντονή και τους «εξυγιαντές» που σταύρωσαν τον ολυμπιακό και μιλά για αλητεία.

Και αυτά είναι μόνον η αρχή, λένε όσοι ξέρουν καλά τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός χάνει τη δύναμή του αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά και η φετινή χρονιά έδειξε ότι δεν μπορεί να επηρεάσει παράγοντες και διαιτητές. Ο Μαρινάκης θεωρεί την κυβέρνηση υπεύθυνη για τα όσα συμβαίνουν, ασχέτως αν ο ίδιος αποδυνάμωσε την ομάδα πουλώντας όποιον καλό παίκτη είχε και αφήνοντας μόνο τα «παλτά».

Όμως, δεν είναι μόνο τα ποδοσφαιρικά. Αν δει κανείς και τις ελεγχόμενες από τον εφοπλιστή πολιτικές εφημερίδες θα καταλάβει ότι έχει ανοίξει πόλεμος, ειδικά μετά το χάος με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και το γεγονός ότι ο Μαρινάκης έχασε την ευκαιρία να γίνει καναλάρχης.

Φαίνεται ότι ο μήνας του μέλιτος που κράτησε αρκετά χρόνια είναι η αλήθεια, μεταξύ Μαρινάκη και αριστεράς, έλαβε τέλος. Προφανώς κάποιοι από την πλευρά του εφοπλιστή βλέπουν ότι ο Τσίπρας τον «αδειάζει», παρά τη μεγάλη βοήθεια που του πρόσφερε σε όλα τα επίπεδα. Από τότε που τα πίνανε με τη Ρένα Δούρου, μέχρι που κάποιοι στο Μαξίμου θέλησαν να φτιάξουν ελεγχόμενους επιχειρηματίες και «αριστερά» τζάκια.

Οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης να βάλει χέρι στο ποδόσφαιρο και να ελέγξει το χώρο που ήλεγχε ο Ολυμπιακός, κάποια μηνύματα που στέλνονται για υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη και μια αίσθηση ότι ευνοούνται ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ (βλέπε ρυθμίσεις για τα γήπεδα) δείχνουν ότι κάτι αλλάζει.

Κι από την άλλη, η «συμμαχία» που βρίσκεται στο παρασκήνιο μεταξύ Μαρινάκη και Αλαφούζου, των άλλοτε άσπονδων εχθρών. Κάποιοι λένε ότι οι δύο τους αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση και θα το κάνουν με κάθε τρόπο. Οι ειδήσεις έφτασαν στο Μαξίμου και γι’ αυτό ο πόλεμος άνοιξε για τα καλά.

Θα υπάρξουν ακόμη πολλά επεισόδια από εδώ και στο εξής. Η πλευρά του Πειραιά θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τη ΝΔ και να διευρύνει το χάσμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοτε φίλοι, Αλέξης, Παππάς, Δούρου κ.λπ. θα γίνουν σύντομα εχθροί και θα δούμε πολλά…