Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, οι πολιτικοί ή οι επιχειρηματίες;
10/01/2018 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, οι πολιτικοί ή οι επιχειρηματίες;

Όσοι είδαν χθες το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Έθνος των Σαββίδη – Μάρη θα εξεπλάγησαν. Εφημερίδα της κεντροαριστεράς και να υπερασπίζεται τόσο πολύ πρώην πρωθυπουργό της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα τον Καραμανλή; Τα… ύστερα του κόσμου.

Δεν έχει καμιά σημασία στην παρούσα φάση τι έγινε επί κυβέρνησης ΝΔ. Ποιοι φταίνε, ποιοι θα δικαιωθούν, ποιοι έχουν δίκιο ή άδικο θα τα κρίνει όλα η ιστορία. Αυτό που έχει σημασία είναι η μεγάλη εικόνα. Ο σφοδρός επιχειρηματικός, πολιτικός και μιντιακός πόλεμος που είναι σε εξέλιξη και που όχι μόνο γυρίζει πολλά χρόνια πίσω την Ελλάδα αλλά προκαλεί τρόμο και για το μέλλον.

Η εφημερίδα του Σαββίδη και του Μάρη να επιχειρεί να προκαλέσει εμφύλιο στη ΝΔ, η Πειραιώς να απαντά καταγγέλλοντας διαπλοκή και χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά «ταμεία» ή εκπρόσωπο των συμφερόντων του Μάρη τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκη. Και η κυβέρνηση να ανταπαντά καταγγέλλοντας στενές σχέσεις της ΝΔ με τον Μαρινάκη.

Εδώ μιλάμε για αδυσώπητο πόλεμο που είναι σίγουρο ότι μόνο θύματα θα έχει και τίποτε άλλο. Αλλά το μεγαλύτερο θύμα θα είναι η πατρίδα.

Όμως, θα πρέπει να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες. Και η πρώτη είναι αυτή που είχε και η ΝΔ στην ανακοίνωσή της. Την έχουμε αναλύσει αρκετές φορές εδώ στοAntinews.

Ποιος είναι ο Μάρης που το παίζει τιμητής και προσπαθεί με την άθλια φυλλάδα του Σαββίδη να διεμβολίσει τη ΝΔ; Έχουν απαντήσει στην κυβέρνηση τι ακριβώς συμβαίνει με τον τζόγο της εταιρείας Στοίχημαν; Τι έχει γίνει με τις μαλτέζικες εταιρείες και τα εκατομμύρια από τα τυχερά παιχνίδια που δεν φορολογούνται στην Ελλάδα; Γιατί να πληρώνει μόνο ο ΟΠΑΠ φόρους και οι επιτήδειοι να γεμίζουν τις τσέπες τους;

Τι έχει απαντήσει ο Μάρης για τον συνέταιρό του τον Μπόμπολα που φέσωσε με εκατοντάδες εκατομμύρια τους πάντες αλλά κερδίζει τρελό αφορολόγητο χρήμα από τα στοιχήματα; Θα πληρώσει κανείς για το έγκλημα αυτό; Όπως και για το γεγονός ότι χρεοκόπησε την εταιρεία του και… τυχαία οι εφημερίδες του πουλήθηκαν μπιρ παρά στον συνέταιρό του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος και τις παραχώρησε στον Μάρη, τον συνέταιρο του Μπόμπολα; Μιλάμε για τον κύκλο της διαπλοκής και κανείς δε μιλά.

Όπως δεν απαντά η κυβέρνηση στις καταγγελίες ότι ο ίδιος ο Δραγασάκης προτρέπει επιχειρηματίες να επενδύσουν στα νέαprojectτου Δ. Μάρη, ο οποίος θα αποκτήσει και άδεια για τηλεόραση με τις ευχές του… Παππά. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το νούμερο 2 της κυβέρνησης αλλά κανείς δεν δίνει απαντήσεις. Αν ισχύει πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων; Ο αντιπρόεδρος να γίνεται το βαποράκι επιχειρηματιών, ο μεσάζοντας για μπίζνες;

Και τι απαντά η κυβέρνηση; Συνδέει τη ΝΔ με τον Μαρινάκη, μιλά για διαπλοκή και συνεχίζει να αναμασά τις ίδιες θεωρίες που τελικά δεν μπορεί να τις αποδείξει. Αλλά και πάλι το θέμα δεν είναι αυτό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δύο μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας συγκρούονται μετωπικά βάζοντας τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα να σκοτώνονται, εμπλέκοντας μίντια και δημοσιογράφους και δημιουργώντας συνθήκες σήψης και αηδίας.

Αν είχε τα κότσια ο ΣΥΡΙΖΑ θα πολεμούσε τη διαπλοκή, αλλά ήρθε σε συμφωνία μαζί της και τώρα συμμαχούν για να σκοτώσουν τον κοινό εχθρό. Και κανείς δεν έχει την τόλμη να ξεσκεπάσει όλη αυτή την αθλιότητα που μοιάζει με τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας.

Να μας το θυμηθείτε ότι αυτός ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη θα κάνει μεγάλο κακό στη χώρα γιατί θα εμπλακούν και μεγάλες δυνάμεις. Ακούγεται ότι η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις δραστηριότητες του Ιβάν Σαββίδη και δεν ήταν καθόλου τυχαία τα καρφιά που έριξε πρόσφατα ο Αμερικανός πρέσβης κατά του Ρωσοπόντιου. Για να μην πούμε ότι κάτι περίεργο κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη για το ναρκοπλοίο που δεν ελέγχθηκε από την φρεγάτα «Έλλη» και για το περιστατικό κάποιοι στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει κι εκνευρίζονται.

Πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας καθώς οι νταβατζήδες σήμερα είναι πολύ χειρότεροι από τους παλιότερους. Σε λίγο θα λέμε «ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, οι πολιτικοί ή οι επιχειρηματίες;».