Πιο... ξεπουλημένος πεθαίνεις
08/04/2016 16:06
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πιο... ξεπουλημένος πεθαίνεις

«Πρόκειται για μία απόφαση που εξυπηρετεί ένα ιδιωτικό μονοπώλιο σε βάρος του λαού και του τόπου και για τους λόγους αυτούς δεν πρέπει να υλοποιηθεί. Οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι φορείς, με ενωτικό αγώνα, δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα αυτό που ζημιώνει τον τόπο και υπονομεύει κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας του».

Ρένα Δούρου, 26 Φεβρουαρίου 2014

«Η κυβέρνηση ξεπουλά εξ ολοκλήρου το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco, καθώς έχοντας η τελευταία τη μερίδα του λέοντος των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού, θα είναι και ο "αδιαφιλονίκητος" διεκδικητής για την αγορά όλου του λιμανιού, καθιστώντας εκ των πραγμάτων "μαϊμού" τον σχετικό διαγωνισμό.

Π. Λαφαζάνης, Θ. Δρίτσας, 27 Ιουλίου 2014

"Η δικομματική κυβέρνηση, επιχειρεί να διαπράξει ένα μεγάλο εθνικό και οικονομικό έγκλημα: την πώληση των μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και την παράδοσή τους σε ντόπια και ξένα συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη νησιωτική Ελλάδα, τις τοπικές οικονομίες, το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, την εθνική οικονομία, αλλά και την Εθνική Άμυνα.

Τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ, 7 Νοεμβρίου 2014

Αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις δηλώσεις για το λιμάνι του Πειραιά. Ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά όχι μόνο απέκλειε σε κάθε τόνο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αλλά χαρακτήριζε «καταστροφείς» αυτούς που ξεπουλούν τον εθνικό πλούτο της χώρας και απειλούσε πως θα τα επαναφέρει υπό δημόσιο έλεγχο. Τόνιζε πως δεν αποτελεί πρόοδος το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά αποτελεί ένα ακόμα βήμα καταστροφής της χώρας. Διαμήνυε κατηγορηματικά πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όλες αυτές οι προθέσεις θα αποτελέσουν παρελθόν.

Σήμερα στο Ζάππειο, υπογράφτηκε η συμφωνία πώλησης του λιμανιού στην Cosco. Την υπόγραψε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλας παρουσία του Αλέξη Τσίπρα για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας και μερίδιο από την πίτα της επιτυχίας της κυβέρνησής του.

Ύστερα απ’ όλα αυτά ας αναφωνήσουμε όλοι: «Φάτε σανό Έλληνες».