«Πετάνε» στη ΝΔ την... καυτή πατάτα της προδοσίας
13/07/2018 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πετάνε» στη ΝΔ την... καυτή πατάτα της προδοσίας

Το μεσημέρι της 12ηςΙουλίου 2018 μπήκε η ταφόπλακα στο «Βουκουρέστι». Με ένα στυλό που ο Ζόραν Ζάεφ φίλησε λες και ήταν το… άγιο δισκοπότηρο, υπεγράφη η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο δε Καμμένος κάπου έχει κρυφτεί στις Βρυξέλλες. Από ντροπή όχι, δεν υπάρχει ίχνος σ’ αυτήν την κυβέρνηση.

Αλλά αυτή η ημέρα θα γραφτεί στην ιστορία, στις μαύρες σελίδες της χώρας. Με την ανοχή των εθνομηδενιστών και των πατριδοκάπηλων η Ελλάδα έχασε το δικαίωμα του βέτο και τα Σκόπια θα μπουν στη Συμμαχία είτε ως «Βόρεια Μακεδονία», αν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών είτε ως ΠΓΔΜ αν δεν περάσει.

Όμως, είναι τετελεσμένο. Οι Πρέσπες και οι γραβάτες άνοιξαν το δρόμο στο ΝΑΤΟ, το προσκλητήριο υπογράφηκε από τον Στόλτενμπερκ, ο Ζάεφ πανηγυρίζει κι ετοιμάζει γιορτές σε 15 πόλεις, ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς είναι χαρούμενοι και ο Καμμένος μπορεί να συνεχίσει να είναι υπουργός Άμυνας. Δεν θα βρέχει για τους ΑΝΕΛ απλά θα τους φτύνουνε…

Ας ρίξει κανείς μια ματιά στις δηλώσεις που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Ζάεφ και θα καταλάβει ότι οι τύποι μας εξαπάτησαν. Μακεδονία ανεβάζει τη χώρα του, Μακεδονία την κατεβάζει. Πήρε erga omnes ταυτότητα κι εμείς λέει πήραμε το όνομα.

Μα για ποιο όνομα μιλάει; Ούτε καν το Βόρεια Μακεδονία δεν πήραμε. Ήττα κολοσσιαίων διαστάσεων και ο γυφτοσκοπιανός φιλάει το στυλό και λέει πόσο κορόιδα έπιασε τον Τσίπρα και την παρέα του.

Ή μήπως δεν είναι κορόιδα; Μήπως ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και τώρα θα πάνε σπίτια τους;

Έτσι θα γίνει και την καυτή πατάτα θα την πάρει ο Μητσοτάκης και η ΝΔ. Δεν υπογράφουν; Θα έχουν ΗΠΑ και Γερμανία απέναντί τους; Υπογράφουν; Θα έχουν το 80% του ελληνικού λαού να τους βρίζει.

Μια χαρά τα κατάφερε ο Τσίπρας. Ξεπούλησε μπιρ παρά τη Μακεδονία και θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Κυριάκος. Και πλέον είναι μονόδρομος να μην κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, με όποιο κόστος.

Δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που συνέβη στις Βρυξέλλες. Η υπογραφή έπεσε, το προσκλητήριο ήρθε στα Σκόπια, η ένταξή τους είναι δεδομένη και δεν πάει να χτυπιούνται κάτω στη Νέα Δημοκρατία.

Η ιστορία γράφτηκε…