Πατριώτες... γιαλαντζί
31/01/2018 12:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πατριώτες... γιαλαντζί

Είκοσι δύο χρόνια μετά από το αποκορύφωμα της κρίσης των Ιμίων που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τριών αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η Βουλή… τίμησε τους νεκρούς. Τους τρεις Έλληνες ήρωες, δηλαδή τη μνήμη του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού.

Και πόσοι βουλευτές βρέθηκαν στην αίθουσα για να τους τιμήσουν; Μόλις 27 από τους 300. Οι υπόλοιποι 273 προφανώς είχαν άλλες σημαντικότερες ασχολίες και δεν πήγαν να αποτίσουν φόρο τιμής, όπως θα έπρεπε να κάνουν κάθε χρόνο. Ποιοι ήταν που πήγαν; Κάτι Χρυσαυγίτες, πέντε – έξι Νεοδημοκράτες και κάποιοι άλλοι γύρω τριγύρω που μάλλον βρέθηκαν από σπόντα στην αίθουσα της Ολομέλειας και σηκώθηκαν στο ενός λεπτού σιγή.

Και ύστερα μιλάμε για πατρίδα, για Μακεδονικό, για τουρκικές προκλήσεις. Ύστερα μιλάμε για την Ελλάδα που πρέπει να υπερασπιστεί τα ανατολικά και βόρεια σύνορά της. Μιλάμε για τα μεγάλα συλλαλητήρια που θα γίνουν για να υπερασπιστούμε την ιστορία μας. Αλλά δε μιλάμε για την αυτοθυσία αυτών των παιδιών που η Πολιτεία δεν κάνει ούτε το ελάχιστο χρέος της, να τους τιμά κάθε χρόνο στη Βουλή.

Εμ βέβαια. Αν ήταν κανένας… μπαχαλάκιας που σκοτώθηκε στο δρόμο σύσσωμη η αριστερά θα βρισκόταν στην αίθουσα και μαζί πολλοί άλλοι, διότι η ιδεολογική τρομοκρατία θα τους ανάγκαζε να πάνε και να προσκυνήσουν.

Ντροπή, μόνον αυτό.