Παραπληροφόρηση...
13/04/2019 15:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραπληροφόρηση...

Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Τις τελευταίες ημέρες οργιάζει η παραπληροφόρηση, η οποία εννοείται, εκπορεύεται από τα υπόγεια του Μαξίμου και κάποιοι αναπαράγουν άκριτα, ότι ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε τάχαμου ότι η "μίζα είναι καθήκον του υπουργού".

Προφανώς και δεν δήλωσε, ούτε άλλωστε και θα μπορούσε να δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο.
Ο κ. Αθανασίου έκανε μια πλήρη δήλωση-απάντηση, την οποία οι παραπληροφορούντες δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναγνώσουν.

Ιδού, λοιπόν. τι είπε ο κ. Αθανασίου, για να τελειώνουμε με τα παραμύθια:

"Ρωτήθηκα από δημοσιογράφους της εκπομπής “Απευθείας” στην ΕΡΤ, ευρισκόμενος σήμερα το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο, αν θεωρώ, με την ιδιότητά μου ως νομικός και πρώην δικαστικός, ότι η παθητική δωροδοκία συνιστά αδίκημα που συνδέεται με πράξεις που ανάγονται στα καθήκοντα του Υπουργού ή τελείται επ’ ευκαιρία αυτών.

Απάντησα ότι κατά την επιστημονική άποψή μου αλλά και την πάγια νομολογία των ανωτάτων Δικαστηρίων και του Ειδικού Δικαστηρίου περί Ευθύνης Υπουργών (υποθέσεις: Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Παπακωνσταντίνου κ.α) η δωροδοκία είναι πράξη που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του Υπουργού.

Στη μονταζιέρα του Μεγάρου Μαξίμου, απομόνωσαν τη φράση “η μίζα είναι στα καθήκοντα του Υπουργού” ώστε να ερμηνεύσουν τη δήλωσή μου πως τάχα θεωρώ ότι οι Υπουργοί μπορούν να παίρνουν μίζες και να παραμένουν ατιμώρητοι.

Αν είναι δυνατόν οι “φωστήρες” της Κυβέρνησης να θεωρούν ότι οι Έλληνες είναι τόσο αφελείς ώστε να καταναλώσουν άκριτα αυτήν την άθλια μηχανορραφία, που θα προκαλούσε μέχρι και στον Γκαίμπελς θυμηδία για την προχειρότητά της.

Τέλος, θέλω να σημειώσω ότι οι απόψεις οι δικές μου αλλά και του κόμματος μου είναι σαφείς: θεωρούμε ως αδήριτη ανάγκη την τροποποίηση επί το αυστηρότερον του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών, που σήμερα δυσλειτουργεί, και τη θέση μας αυτή την έχουμε διατυπώσει σε όλους τους τόνους."

Αυτά!