Παραμύθι και η εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών
02/08/2016 21:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραμύθι και η εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια των εκδοτών

H κλήση στους εκδότες να πάνε στη Βουλή και να ανακριθούν από τους βουλευτές για τα θαλασσοδάνεια έχει την πλάκα του. Πήγε ο Αλαφούζος, πήγε και ο Μπόμπολας, θα πάει και ο Ψυχάρης, ένα ωραίο θέαμα σε πανελλήνια μετάδοση για να βλέπει κανείς πώς χρεοκόπησε το πολιτικο-μιντιακό σύστημα. Αλλά κι ένας ακόμη τρόπος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Γιατί κλήθηκε ποτέ ένας εφοπλιστής για τα θαλασσοδάνεια που πήρε; Φώναξαν π.χ. τον Μαρινόπουλο να πει ότι χρωστάει μόνος του περισσότερα απ' όσα χρωστάνε όλα τα μέσα ενημέρωσης μαζί; Όχι βέβαια, αλλιώς κάνεις χάζι με τους εκδότες κι αλλιώς με άλλους.

Εν πάση περιπτώσει ο Φώτης Μπόμπολας που πήγε σήμερα στη Βουλή, αφού τα έβαλε με τους άλλους μετόχους του Mega, ουσιαστικά με τον Βαρδινογιάννη, αποκάλυψε κάτι σημαντικό. Είπε συγκεκριμένα: Τα δάνεια του ομίλου "Πήγασος", ανέρχονται σε 160 εκατ. ευρώ και είναι ενήμερα και εξυπηρετούνται κανονικά. Μέσα στο ποσό αυτό είναι και το ομολογιακό δάνειο των 80 εκατ. ευρώ, που είχε συναφθεί το 2014 και εκταμιεύτηκε το 2016. Το δάνειο αυτό, πρόσθεσε, είναι σε καθεστώς «παγώματος» και οι τόκοι του, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, έχουν πληρωθεί κανονικά.

Δηλαδή τα λεφτά τα πήρε τώρα που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εν μέσω capital controls και με το κόσμο να αγωνιά για πέντε φράγκα που έχει στην άκρη, η κυβέρνηση αποφάσισε να εκταμιεύσει τα λεφτά που θα μπορούσε να έχει μπλοκάρει. Δηλαδή έκανε τη χάρη στον... διαπλεκόμενο που πολεμά υποτίθεται σε μαρμαρένια αλώνια; Αυτός είναι ο πόλεμος κατά των νταβατζήδων που έχει ανοίξει ο Παππάς και η παρέα του;

Ή μήπως έγινε κάποια υπόγεια συμφωνία Μπόμπολα με κυβέρνηση ώστε να την στηρίξει με τα μέσα που διαθέτει; Είναι τυχαίο άραγε ότι τους τελευταίους μήνες η ναυαρχίδα του ομίλου το Έθνος έχει γίνει χειρότερο κι από την Αυγή; Σχεδόν βγαίνει μέσα από τα υπόγεια του Μαξίμου και έχει μετατραπεί σε προπαγανδιστική φυλλάδα.

Έχει σχέση μήπως όλο αυτό με τις μυστικές συναντήσεις που είχε ο Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός στο σπίτι του διευθυντή του Έθνους στην Κάντζα; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκταμίευση του δανείου ξεπλένει παλιούς λογαριασμούς;

Αλλά πώς πήρε απόφαση να δώσει τα λεφτά σε ένα... χρεοκοπημένο μαγαζί; Από τη μια δηλαδή δίνουν μάχη κατά των εκδοτών που πήραν θαλασσοδάνεια και από την άλλη τους δίνουν τόσα εκατομμύρια;

Και μας μιλά ο Τσίπρας και ο ψεκασμένος για διαπλοκή;

Όπως ήταν φυσικό η αναφορά του κ. Μπόμπολα προκάλεσε τεράστια αίσθηση με αρκετά από τα μέλη της επιτροπής να επισημαίνουν ότι το δάνειο δόθηκε την ώρα που τα δάνεια είναι υπό δικαστική διερεύνηση και την ώρα που με βάση την κατάθεση του κ. Μπόμπολα και τα στοιχεία που υπάρχουν στην Επιτροπή ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έχει μειωθεί δραματικά από τα 162 εκατομμύρια ευρώ του 2010 σε 33 εκατομμύρια ευρώ του 2015 δείχνοντας σημεία κατάρρευσης.

Αυτά για να ξέρετε τι παίζεται σε μυστικά ραντεβού στο Μαξίμου μεταξύ εκδοτών που δήθεν είναι αντίθετοι με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον στηρίζουν όσο δεν παίρνει.