Παλιά ο Αύγουστος δεν είχε ειδήσεις, τώρα έχει επικεφαλής
01/08/2019 14:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παλιά ο Αύγουστος δεν είχε ειδήσεις, τώρα έχει επικεφαλής

Του Μικρού Οδυσσέα

Παλιά ο Αύγουστος δεν είχε ειδήσεις. Όλοι χαλαροί στις πλαζ, στις παραλίες, στις πισίνες, στα συντρiβάνια, στις λίμνες & στα ποτάμια οι εναλλακτικοί, το νερό καλμάριζε τα νεύρα και οι πολίτες-λουόμενοι-αδειούχοι τα φόρτωναν όλα στον Σεπτέμβρη.

Ήταν τα περίφημα μπάνια του λαού. Δεν είχε μπορέσει κανείς να τα διαταράξει. Αν τολμούσε πολιτικός αρχηγός να κάνει εκλογές τον Ιούλιο θα μαυριζόταν και από τους δικούς του.

Ο τεράστιος Ανδρέας ήταν ο θεματοφύλακας της αξίας των θερινών διακοπών.

Δεν κουνιόταν φύλλο τον Αύγουστο, μέχρι και ο πληθωρισμός ρεπό είχε, ενώ ούτε και η ΑΤΑ αναπροσαρμοζόταν.

Όσο πιο πίσω πάμε ως τη δεκαετία του ΄80, τόσο περiσσότερες οι διακοπές.

Όλα αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Μετά εκσυγχρονιστήκαμε και έπειτα επανίδρυσαμε το κράτος μέχρι το 2010 που πήγαμε στο Καστελόριζο.

Αν είχε πρόσωπο ο Αύγουστος, μπορεί να είχε τα μάτια της Άντζελας Γκερέκου, ίσως και το μαλλί (στην αλά γκαρσόν παλιά εκδοχή του, όπως στη φωτό).

Περιμένεις ο μήνας να είναι ωραίος, χαλαρός και cool και σου βγαίνει (πρώην) Υπουργός στην πρίζα.

Τα Μνημόνια έφεραν τις λίγες έως ελάχιστες διακοπές και φέτος που κλείνουμε χρόνο που (λέμε πως) βγήκαμε, έχουμε φρέσκια Κυβέρνηση που πρέπει να κάνει τις κινήσεις της, οπότε θα έχουμε ειδήσεις.

august1930fortune

Πάντως αν κρίνουμε από την τελευταία με την τοποθέτηση της Λασκαρίνας-Γιάννας επικεφαλής του 2021, μάλλον πρέπει να πάνε για μπάνια και μάλιστα κρύα οι κυβερνητικοί, να χαλαρώσουν λίγο, γιατί έχουν κάψει ηλεκτρονική πλακέτα τρέχοντας ιλιγγιωδώς το εμποσθοβαρές πρόγραμμα, έχουν πάρει “μέντα” που λέγαμε κάποτε για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστάς, έχουν λύσει κάβους για το άγνωστο.

Αλλά ο Αύγουστος δεν είναι ένας μήνας κοινός ειδησεογραφικά. Ειδικά φέτος θα είναι επικεφαλής. Η πόλη δεν αδειάζει ποτέ, ούτε οι άνθρωποι αδειάζουν. Βιαστικά τις δουλειές, στα πεταχτά κανά μπάνιο, καμιά βόλτα μικρή, δουλειά έχουν οι προνομιούχοι και οι μη συνταξιούχοι, οπότε δεν παραπονιέται κανείς.

Και όχι απλά θα έχουμε ειδήσεις, αλλά λέγεται πως θα υπάρξουν και εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα. Κοινοβουλευτικά, θεσμικά, επενδυτικά, στο αέναο νταραβέρι με τους πιστωτές, στα ελληνοτουρκικά, παντού και κυρίως όσον αφορά στη στελέχωση, στα προσώπατα που σηκώνουν και κουβέντα και ίντριγκα:

-Στον ΕΟΤ η Άντζελα Γκερέκου (το φεγγάρι πάνωθε μου ασημένιο τάλιρο και με το κορίτσι Θέ μου πάμε για το Φάληρο)

-Επικεφαλής της Επιτροπής για την 25η επέτειο των Ιμίων το 2021, θα οριστεί ο Θεόδωρος Πάγκαλος

-Πρώτος μεταξύ ίσων της Επιτροπής για την 16η επέτειο του εθνοσωτήριου σχεδίου Ανάν εντός του 2020, λέγεται πως βολιδοσκοπείται ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ

-Επίτιμος Πρόεδρος του Οργανωτικού, Στρατηγικού & Χωροχρονικού Συνεδρίου για τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (1981-2021) φημολογείται πως θα είναι ο Κώστας Σημίτης, αφενός διότι οι εκσυγχρονιστές είναι και πάλι της μοδός, αφετέρου να μελετήσει τις ασυνέχειες της πορείας προκειμένου να ληφθούν μέτρα ώστε και για τα επόμενα 40 χρόνια να “είναι σα να μην έχουμε ΠΑΣΟΚ, αλλά να έχουμε”

Πηγή: emo.gr