«Παιχνίδια»... Μεϊμαράκη
17/09/2016 10:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Παιχνίδια»... Μεϊμαράκη

Μεγάλη είναι η σύγκρουση κυβέρνησης και ΝΔ για τη Δικαιοσύνη, με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου για ωμές παρεμβάσεις και για «καθεστωτική αντίληψη».

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όμως, αντί να στηρίξει το κόμμα του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει, κινούμενος και στη γραμμή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και ορισμένων καραμανλικών, να αναμασά τα διάφορα περί συνεννόησης και εθνικού μονοιάσματος.

Μπορεί να γίνει αυτό με την παρούσα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με όσα κάνει σε όλα τα πεδία;

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης μεταδίδει ότι η θέση του, με αφορμή τα όσα γίνονται στη Δικαιοσύνη, είναι οι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων και πιθανώς ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να εκλέγονται από ένα ευρύτατο Εκλεκτορικό Σώμα. Υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγονται οι υποψίες των πολιτών περί παρεμβάσεων της Εκτελεστικής προς τη Δικαστική εξουσία, που σε περιόδους κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας εντείνονται.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης τονίζει για αυτό το ζήτημα, πως είναι αναγκαίο ένα περιβάλλον ομαλότητας και συνεννόησης, διότι οι προτάσεις για την αναθεώρηση δεν πρέπει να επηρεάζονται από μικροκομματικές σκοπιμότητες και από τις απαιτήσεις της στιγμής, αλλά πρέπει να διακρίνονται από μακροπρόθεσμη οπτική με μόνο κριτήριο το συμφέρον της χώρας και της Δημοκρατίας.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι διαρρέει μέσω συνεργατών του ότι οι θέσεις του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είναι απόλυτα επίκαιρες και έχουν ως μοναδικό σκοπό τη θωράκιση του θεσμού της Δικαιοσύνης και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και Εθνικού μονοιάσματος, αντί της καχυποψίας και του διχασμού που επικρατεί τώρα. Αλήθεια τι "παιχνίδι"... παίζει;