Όταν ο Ζορό ξεπέρασε την “Ευνοούμενη”
30/03/2019 19:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Ζορό ξεπέρασε την “Ευνοούμενη”

Εντάξει, οι δημοτικές στην Αθήνα δεν προσφέρονται για μεγάλες συγκινήσεις. Με ξεάθαρο φαβορί, η συζήτηση εστιάζεται στο ποιος θα είναι δεύτερος και άρα θα κοντράρει τον Κ. Μπακογιάννη στον δεύτερο γύρο.

Εκεί που βγαίνουν γούστα τρελά είναι στη Σαλονίκη. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ.

Στο τελευταίο γκάλοπ της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Karfitsa» και όσον αφορά στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο αν γίνονταν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή, προηγείται ο Νίκος Ταχιάος με 15,7% και ακολουθούν ο “αντάρτης” Γιώργος Ορφανός με 12,3%, ο Κ. Ζέρβας με 9,8% που ήταν στο συνδυασμό του Μπουτάρη, το 2015 κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, ενώ στην δεύτερη θητεία ήταν ο βασικός πόλος κριτικής στα πεπραγμένα του Δημάρχου,με τον οποίο βρισκόταν σε ανοιχτή κόντρα.

Ακολουθεί ο Σ. Βούγιας με 9,7% και την καινοτόμο πρόταση για τελεφερίκ προς την Άνω Πόλη, ο Π. Ψωμιάδης με 6,9% χωρίς να έχει καν ανακοινώσει συνδυασμό (αναμένονται εκπλήξεις φήμες λένε) και τελευταία η Κατερίνα Νοτοπούλου με 6,5%.

Παρά την υψηλή αναγνωρισιμότητά της, παρά το γεγονός πως έκατσε στην καρέκλα του Μακεδονίας-Θράκης, παρά το νεαρό της ηλικίας της και την κομψή της εμφάνιση, η “ευνοούμενη” χάνει και από τον Ζορό.

O οποίος αν συνεχίσει τους άκρως επιτυχημένους “αιφνιδιασμούς”, έχει μέλλον και εκτός των διαφημιστικών σποτ

Είναι περισσότεροι δηλαδή αυτοί που πιστεύουν στο μη αποσβεσθέν πολιτικό κεφάλαιο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με θητεία τη Νομαρχία και την Περιφέρεια, παρά σε ένα φρέσκο πρόσωπο.

Ίσως γιατί η μόνη ευνοούμενη που κάνει καριέρα στη χώρα, να είναι η “the favourite” του Λάνθιμου.

Ενδεχομένως γιατί ο κόσμος γυρνά την πλάτη στις εύνοιες, αποστρέφεται την τύχη κάποιων ανθρώπων. Μπορεί και από ζήλεια.

Όχι πως αν ήταν άλλος ο υποψήφιος για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Κανείς όμως δεν περίμενε πως από την αρχή η υποψηφιότητα της κυρίας Νοτοπούλου θα είχε τόσο μικρή δυναμική, πως θα καταγραφόταν τελευταία και με μηδαμινές πιθανότητες για πρόκριση στο δεύτερο γύρο.

Έχουν οι καιροί γυρίσματα και η επιστροφή του Ζορό στην Αυτοδιοίκηση, δείχνει να κερδίζει τις ενυπώσεις και να εξιτάρει μέρος τουλάχιστον του εκλογικού σώματος.

Πηγή: emo.gr