Όταν η... «ελίτ» προσκύνησε τον Τσίπρα
30/05/2018 11:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν η... «ελίτ» προσκύνησε τον Τσίπρα

«Σε τρεις μήνες η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Κύριε πρωθυπουργέ συγχαρητήρια»!

Αυτά ήταν τα λόγια του νέου (παλαιού) προέδρου του ΣΕΒ, του κ. Θ. Φέσσα χθες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Συνδέσμου στο Μέγαρο Μουσικής.

Εκεί όπου μίλησε και ο Κυριάκος το πρωί αλλά δεν απέσπασε κανένα «συγχαρητήρια». Εκεί που ο Τσίπρας το απόγευμα έκανε σόου… αμετροέπειας την ίδια στιγμή που οι αγορές βούλιαζαν από την ιταλική κρίση και η πιστωτική γραμμή ερχόταν όλο και πιο κοντά. Είναι σίγουρο ότι ο Στουρνάρας που καθόταν στην πρώτη σειρά των καλεσμένων, ακούγοντας την πρωθυπουργάρα μας και κυρίως τον Φέσσα να λέει «συγχαρητήρια» θα έλεγε από μέσα του: «Κούνια που σας κούναγε. Αλληλοσυγχαίρεστε όταν ξέρετε ότι ο κόσμος πάλι θα πληρώσει τα δικά σας σπασμένα».

Έχει ιδιαίτερη σημασία η παρέμβαση Φύσσα, όσο και ανόητη ή προκλητική να είναι. Για σκεφτείτε: Πήγε ο Κυριάκος και τους υποσχέθηκε μείωση εισφορών και φόρων αλλά δεν άκουσε ούτε μια καλή κουβέντα.

Πήγε ο Τσίπρας και τους γέμισε παπάτζες και του δίναν και συγχαρητήρια οι βιομήχανοι. Δύο τινά συμβαίνουν:

Είτε οι βιομήχανοι, πλούσιοι και μορφωμένοι άνθρωποι, τρώνε σανό καλύτερα από τον φτωχό και αμόρφωτο Έλληνα.

Είτε οι βιομήχανοι έχουν κάνει μερικά καλά deals με τον… αριστερό Τσίπρα και ο… δεξιός Κυριάκος τους κοιτάζει σαν χαζός γιατί έχασε την ευκαιρία.

Υπάρχει και η τρίτη περίπτωση. Ο Φέσσας απλά να εκφράζει τον εαυτό του και άλλους πέντε – έξι και η πλειοψηφία της… αστικής τάξης να εκνευρίζεται από αυτά που ακούει. Γιατί ποιος είναι ο Φέσσας και τι ακριβώς βιομηχανία έχει ώστε να μπορεί να μιλά εξ ονόματος όλων. Η εταιρεία του, ηQuestδεν είναι βιομηχανία, με το ηλεκτρονικό εμπόριο ασχολείται, την πληροφορική, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές γενικότερα, αλλά παραγωγή επί της ουσίας δεν έχει. Όχι ότι υπάρχει βιομηχανία στην Ελλάδα, όμως, περισσότερο βιομήχανος είναι ο… εργολάβος παρά ο Φέσσας.

Εν πάση περιπτώσει, μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο Φέσσας και ο ΣΕΒ, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι αυτοί έβγαλαν τον Τσίπρα. Η αστική νομενκλατούρα, η Γιάννα, ο Δασκαλόπουλος, ο Φέσσας, ο Μυτιληναίος και όλοι όσοι έβλεπαν στο πρόσωπο του Αλέξη τον άνθρωπο που θα τους κάνει όλα τα χατίρια. Για σκεφτείτε το ξεπούλημα σε όλους τους τομείς. Για σκεφτείτε αν είναι κερδισμένοι ή όχι όλοι αυτοί οι μεγαλόσχημοι, κι αν κάνουν περιουσίες τώρα αγοράζοντας μπιρ παρά τα πάντα. Στην υγεία των κορόιδων και του κράτους βέβαια, έχουν κλείσει τις συμφωνίες τους με την κυβέρνηση η οποία τους προσφέρει τα πάντα.

Όπως είναι γνωστό, ένας καλός επιχειρηματίας πρέπει να τα έχει καλά με το γκουβέρνο, όποιο κι αν είναι αυτό. Και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο κάθε Φέσσας να γλείφει εκεί που έφτυνε και να φτύνει εκεί που έγλειφε. Τα ταμεία να γεμίζουν με… ρυθμίσεις ευνοϊκές και όλα τα άλλα να πάνε να….

Είναι, ωστόσο, προκλητικό να ακούς από κάποιον που τρώει για πρωϊνό όσα βγάζει ένας μεροκαματιάρης σε ένα χρόνο, να δίνει συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό. Για ποιο λόγο; Για το καταστροφικό 2015 που αποκατέστρεψε ό,τι είχε μείνει όρθιο;

Για τα απίστευτα βάρη που υφίστανται οι… κηπουροί του Φέσσα; Για το γεγονός ότι ακόμη και τώρα, τρεις μήνες από την έξοδο από το πρόγραμμα η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά και δεν ενδιαφέρεται αν θα προκαλέσει ζημιά στη χώρα, αν θα επιβάλλει κι άλλα μέτρα, αν θα δανειστεί με επιτόκια που θα πληρώνουν και τα δισέγγονα, όχι του Φέσσα αλλά ολονών των υπολοίπων;

Κάποιοι σαν τον Φέσσα μας… φέσωσαν φέρνοντας τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη και την υπόλοιπη παρέα και τώρα έχουν το θράσος να αλληλοσυγχαίρονται και να αλληλοϋποστηρίζονται. Είναι τουλάχιστον προκλητικοί όλοι τους.