Όσο κι αν πιάνουν στο στόμα τους τον Σαμαρά δεν καταφέρνουν τίποτε
27/10/2015 21:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όσο κι αν πιάνουν στο στόμα τους τον Σαμαρά δεν καταφέρνουν τίποτε

Μια ακόμη προσωπική επίθεση, αήθη επίθεση με χαρακτηριστικά «ρεβάνς» για πράγματα που έγιναν ή που δεν έγιναν, εξαπολύει το γνωστό για την… «μαχητική δημοσιογραφία» του site στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τα «λιμανίσια» που πέφτουν κάθε βδομάδα για να γίνονται τα ρεπορτάζ – 45άρια πιστόλια των εκτελεστών της δημοσιογραφίας.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει αποφασίσει να προκαλεί την κοινή γνώμη και κυρίως τον κόσμο της κεντροδεξιάς παίζοντας οι «δημοσιογράφοι» που το ελέγχουν το ρόλο του τιμητή των πάντων. Τι να πει κανείς, μέχρι και τιμητές της Νεοδημοκρατικής ιδέας εμφανίζονται, προφανώς γιατί έτσι νομίζουν ότι θα σκύβουν πιο χαμηλά το κεφάλι στο αφεντικό τους μπας και επιβιώσουν.

Για μία ακόμα φορά χρησιμοποιεί απαράδεκτες εκφράσεις για τον Σαμαρά. Λέει ότι κινείται στο παρασκήνιο, ότι δεν λειτουργούσε ποτέ ομαδικά αλλά ατομικά κι ότι ακόμη και τώρα παίζει παιχνίδια για να ελέγχει το κόμμα. Κάνει λόγο για κινήσεις στο σκοτάδι και θέατρο σκιών κι ότι η νέα κεντροδεξιά που θα γεννηθεί θα διώξει τους Σαμαράδες. Έχει γράψει κι άλλα πολλά ο «αντικειμενικός δημοσιογράφος» που εκτέλεσε απλά την εντολή του αφεντικού του. Του μικρού αφεντικού, γνωστού και ως «γιουσουφάκι» του Μεγάλου. Έχει πολύ πλάκα αλλά αυτή η ιεραρχία, αυτό το οργανόγραμμα στο εν λόγω συγκρότημα μοιάζει με τον γνωστό Ντον Κορλεόνε. Δίνει εντολή στο σκύλο του κι ο σκύλος στην ουρά του για να εκτελέσει το συμβόλαιο.

Σειρά τώρα πήρε ο Σαμαράς, αύριο κάποιος άλλος αρκεί να βγαίνει το μεροκάματο που είναι πιο βρόμικο από το νυχτοκάματο ακόμη και των παροικούντων στη Λεωφόρο Συγγρού μετά τα μεσάνυχτα. Κι όχι κατ’ ανάγκη εντός του κτιρίου της ΝΔ.

Σ’ ένα έχουν δίκιο όλοι αυτοί. Ότι ο Σαμαράς δεν κινούνταν ομαδικά. Τα έπαιρνε όλα επάνω του, δουλειά και ευθύνες κι άφηνε απλά κάποιους στενούς συνεργάτες να παίζουν μπάλα με τα συγκεκριμένα παρασιτικά μέσα ενημέρωσης. Έκανε όμως κι ένα μεγάλο λάθος ο Σαμαράς. Έπρεπε να μην τους λυπηθεί όταν τον ικέτευαν για ένα κομμάτι εξουσίας. Έπρεπε να τους τελειώσει όλους εκείνους που βρομίζουν τη δημοσιογραφία παίζοντας ύπουλα παιχνίδια εκβιασμών. Κι έπρεπε να μην αφήσει τα αφεντικά τους να αλωνίζουν και να το παίζουν μεγαλοπαράγοντες και μεγαλοεπιχειρηματίες. Στη φυλακή έπρεπε να βρίσκονται όλοι αυτοί και τα γιουσουφάκια να τους φέρνουν τσιγάρα στη στενή. Γιατί δεν είναι για τίποτε άλλο ικανοί. Όσο κι αν πιάνουν στο στόμα τους τον Σαμαρά δεν καταφέρνουν τίποτε. Η ιστορία θα γραφτεί από τους νικητές και σίγουρα αυτοί δεν θα είναι. Θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος όταν το αφεντικό θα πάει στην Ψειρού. Και τότε να δούμε πώς θα επιβιώσουν και τι θα γράφουν.