Όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους
03/05/2018 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους

«Βρόμικο ’89» νούμερο 2 και πιο γελοίο. Όπως και τότε είχε επιχειρηματίες, διαπλοκές, πολιτικούς, διχασμό, εμφυλιοπολεμικό κλίμα, την αριστερά (λέμε τώρα) σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έναν Μητσοτάκη στο προσκήνιο (και τώρα έχουμε) και ούτω κάθε εξής. Κι αν πέρασαν σχεδόν 30 χρόνια φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν βάζει μυαλό.

Ούτε ο λαός της που κοιτά από την κλειδαρότρυπα τα γεγονότα, ούτε το πολιτικό σύστημα, που δείχνει ανώριμο στις πιο κρίσιμες στιγμές. Ούτε καν το σύνολο της χώρας που δεν βαρέθηκε τη διαπλοκή, τη λαμογιά, τη σχέση επιχειρηματιών με πολιτικά πρόσωπα όχι για μπίζνες αλλά για αλλότριους σκοπούς.

Βγαίνει η ΝΔ και ρωτά την κυβέρνηση: Τι ήθελε ο Μαρινάκης τόσες πολλές φορές στο Μαξίμου; Και γιατί μίλησε με τον πρωθυπουργό; Πώς βοήθησε την κυβέρνηση, όπως ο εφοπλιστής αποκάλυψε; Έδωσε λεφτά; Έδωσε ηθική στήριξη; Έδωσε κάτι άλλο;

Σωστά ερωτήματα. Τι κάνανε στο Μαξίμου; Παίζανε πόκα και πίνανε ουισκάκια; Και πώς ο Τσίπρας και ο Τζανακόπουλος ξέχασαν κοτζαμάν επιχειρηματία δύο μέτρα;

Σε λίγο θα πει ότι τον ξέχασε και η Δούρου που είναι γνωστό πόσο πολύ τη βοήθησε ο Μαρινάκης να εκλεγεί στην Περιφέρεια.

Μπράβο στη ΝΔ που κάνει τέτοια ερωτήματα. Αλλά θα απαντήσει και κανείς ποτέ από την Πειραιώς για τη σχέση Μαρινάκη με ΝΔ; Γιατί η κουμπαριά δεν χωνεύεται τόσο εύκολα. Όπως και να το κάνεις δεν είναι από τα πράγματα που καταπίνονται. Η ΝΔ και ο Κυριάκος με τη Ντόρα είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι και κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσουν για όλους και για όλα.

Όπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο, δεν μας νοιάζει τι είναι ο ένας και τι ο άλλος. Θα κρίνουν τα δικαστήρια το ποιόν του κάθε επιχειρηματία που κατηγορείται, κι όχι το ραμολί του Μαξίμου που εκδίδει γκαιμπελικά μανιφέστα. Μέχρι και τους εκδοροσφαγείς θυμήθηκε ο γνωστός σταλινίσκος, φίλος του Αλέξη, τι να πει κανείς…

Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί όλους είναι αν υπάρχουν σχέσεις διαπλοκής. Αν ο επιχειρηματίας κάνει παιχνίδι με τον εκάστοτε πρωθυπουργό, υπουργό, αρχηγό κόμματος και πώς επωφελείται απ’ αυτό.

Κυρίως πρέπει να θυμόμαστε πως δεν πρέπει να… ξεχνάμε. Ωραία ταnonpapersγια τη σχέση Μαρινάκη με ΝΔ αλλά μήπως ξεχάσαμε τόσο γρήγορα τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σαββίδη; Για να μην νομίζουν ότι μας πιάσανε κορόιδα και οι Συριζαίοι.

Όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Όλοι είναι βουτηγμένοι στα… σκ…α. Και κανείς δεν πρέπει να το παίζει αδιακόρευτη κορασίδα που βλέπει μόνο τις πομπές των άλλων.

Ο λαός έχει κρίση και μάτια. Καταλαβαίνει ποιοι είναι αυτοί που τα έχουν πλακάκια και παίζουν παιχνίδια εξουσίας και οικονομικού πάρε – δώσε. Δεν είμαστε κορόιδα, τελεία και παύλα.

Ας αφήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα κολπάκια και τις δηθενιές. Όλοι τους ίδιοι είναι!