Φωτό emo.gr: ο κόσμος το΄χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι
Φωτό emo.gr: ο κόσμος το΄χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι
07/01/2019 11:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με το Θανάση Παπαχριστόπουλο

Του Μικρού Οδυσσέα

Είμαστε σε θέση όχι απλά να επιβεβαιώσουμε τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον βουλευτή των ΑνΕλ Θανάση Παπαχριστόπουλο, αλλά γνωρίζουμε και το ακριβές περιεχόμενό της.

Καταρχάς αντάλλαξαν συμβολικά και σημειολογικά δώρα: ο Θανάσης πήγε πάστες από το «Διεθνές» (εκλεκτά γλυκίσματα από το 1950) και ο Πρωθυπουργός του πρόσφερε 151 κατακόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και έντεκα κιλά φασόλια Πρεσπών.

Μίλησαν ενώπιον πολλών παρισταμένων: ο βασικός προβληματισμός ήταν αν υπάρχει ζωή μετά την κύρωση της Συμφωνίας, πόσο χρειάζεται η Ευρώπη την παρούσα συγκυβέρνηση, ποιοι είναι οι δύο παρουσιαστές της τηλεόρασης που δεν μιλιούνται, ενώ κάποιοι επιμένουν πως αναφέρθηκε και το όνομα του Όρμπαν, ενώ άλλοι ομνύουν πως κάτι είπαν για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκμυστηρεύτηκε στον συνομιλητή του πως για Θεοφάνεια θα πάει στη Σαμοθράκη προκειμένου να λύσει και εκεί το ακανθώδες θέμα της ονομασίας.

Βάσει του σχεδίου που υπάρχει το νησί θα χωριστεί.

Θα δημιουργηθεί η Νότια Θράκη πάνω από τα Αλώνια (Παλιόπολη, Θερμά, Περάσματα) και η βόρεια Σάμος (Λάκκωμα και πόλη της Σαμοθράκης).

Το σχέδιο συμφωνίας είναι καλά μελετημένο και σέβεται απόλυτα την αρχαιοελληνική κληρονομιά της νήσου, του Ιερού των Θεών καθώς και της πιο ψηλής κορυφής του Αιγαίου.

Αγκάθι παραμένει το αν το βουνό θα το λέμε Σάος (στο κυριλέ και λόγιο) ή Φεγγάρι όπως θέλει ο λαός της Σαμοθράκης.

Ίσως να χρειαστεί περαιτέρω ωρίμανση για την επίλυση, μια ή δύο τετραετίες αμιγούς Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Η υψηλή Θράκη (Σαμοθράκη) κρύβει ακόμη ένα θρίαμβο, φτάνει να υπάρξει υπομονή, επιμονή, εγκαρτέρηση και ψυχή βαθειά, όπως με την πΓΔΜ.

Πηγή: emo.gr