Όλη η αλήθεια για το βρόμικο παιχνίδι στον «Πήγασο»
15/05/2017 13:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλη η αλήθεια για το βρόμικο παιχνίδι στον «Πήγασο»

Πριν από μερικούς μήνες ήταν ο ΔΟΛ. Απεργίες, λουκέτα, χρέη, τράπεζες, ο Ψυχάρης, ο πόλεμος με την κυβέρνηση, η εξαπάτηση των εργαζόμενων που είναι απλήρωτοι μήνες. Τότε υπήρξε μια πολύ δυναμική κινητοποίηση, κυρίως στα social media. Άλλοι έβριζαν το Συγκρότημα κι έλεγαν να κλείσει, άλλοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των εργαζόμενων να το κρατήσουν ανοικτό μπας και πάρουν έστω και τα ελάχιστα από αυτά που με κόπο έβγαλαν.

Σήμερα στη θέση του ΔΟΛ, που στις 31 Μαΐου βγαίνει στο σφυρί, είναι ο Πήγασος. Το Έθνος, η Ημερησία, η Goal News, δεκάδες περιοδικά και site, εκατοντάδες εργαζόμενοι. Από την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργίες, το «μαγαζί» είναι κλειστό και στο παρασκήνιο παίζεται πολύ βρόμικο πολιτικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό παιχνίδι. Στη μέση βεβαίως ο κόσμος που παραμένει απλήρωτος επί 5,5 μήνες, χωρίς προοπτική να δει το χρώμα του χρήματος, με τον μεγάλο και τρανό Φώτη Μπόμπολα να κρύβεται ή να γελάει χαιρέκακα που κάποιοι άνθρωποι πεινάνε. Και με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, πρωτοστατούσης της ΕΣΗΕΑ (η οποία όλως τυχαίως ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) να στέκονται κατώτερες των περιστάσεων.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν. Για το αν πρέπει να κλείσει ένα μαγαζί, αν είναι καλό ή κακό, αν εξυπηρετεί συμφέροντα, αν οι εργαζόμενοι είναι ξεπουλημένοι και καλά θα κάνουν να μείνουν άνεργοι.

Η αλήθεια είναι όμως πολύ βαθύτερη και το παιχνίδι πολύ πιο χοντρό.

Πρώτη αλήθεια είναι ότι η οικογένεια Μπόμπολα, με τα εκατοντάδες εκατομμύρια περιουσία, αφού απομύζησε τα δημόσια έργα με όχημα τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει, τώρα που οι μπίζνες λιγόστεψαν εγκαταλείπει τον Τύπο. Δεν πληρώνει τους μισθούς, δεν εξυπηρετεί τα δάνειά του, δεν δίνει καμιά προοπτική, παίζει παιχνίδια με τον Τσίπρα και τον Παππά. Ο άφαντος εκδότης Μπόμπολας παίζει και με τον Ιβάν Σαββίδη και με τη δήθεν συμφωνία η οποία τι έλεγε; Να αποφασίσει η κυβέρνηση και οι τραπεζίτες κούρεμα 100 εκατ. ευρώ και βάλε για να έρθει ο «Ρώσος» να πάρει το μαγαζί και να το μετατρέψει σε παράρτημα του Μαξίμου ώστε να κάνει τις δουλίτσες του κι αυτός με το Δημόσιο. Ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας συνεχίζει να προκαλεί τους εργαζόμενους καθώς την ώρα που έχει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό αρνείται να πληρώσει τους μισθούς στους εργαζόμενους και τους έχει σε ομηρία. Και στο τέλος τι θα κάνει; Θα χρεοκοπήσει το μαγαζί, θα χάσουν οι εργαζόμενοι δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και το μέλλον τους, θα χάσουν οι τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια, θα έρθει ο Σαββίδης να το πάρει κοψοχρονιά το μαγαζί και ο Φώτης Μπόμπολας θα παίζει παιχνίδια στο παρασκήνιο. Άραγε, ο ίδιος δεν είναι που είναι συνέταιρος στα διαδικτυακά στοιχήματα και βγάζει εκατομμύρια ευρώ; Δεν ντρέπεται να λέει ότι δεν έχει να πληρώσει τον κόσμο που πεινάει;

Αλήθεια δεύτερη. Πώς θα κάνεις δόλια πτώχευση σε μια εταιρεία σου η οποία δανείστηκε εκατομμύρια από τις τράπεζες αλλά τα λεφτά πήγαν σε λογαριασμούς του εξωτερικού; Υπάρχει κράτος να κάνει κατασχέσεις λογαριασμών, σπιτιών, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής; Μέχρι πότε οι ολιγάρχες θα βουλιάζουν τα μαγαζιά τους αλλά αυτοί θα είναι ζάμπλουτοι; Το παράδειγμα του Μαρινόπουλου δεν είναι αρκετό για την ξεφτίλα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και το κράτος;

Αλήθεια τρίτη: Το σχέδιο της κυβέρνησης για να κάνει τον Σαββίδη μεγάλο παίκτη στα media συνεχίζεται. Και μάλιστα κοψοχρονιάς θα πάρει όλα τα εκδοτικά μαγαζιά και κανάλια για να ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ την ενημέρωση. Θα αφήσουμε στους τύπους αυτούς να μετατρέψουν την Ελλάδα σε… Τουρκία;

Αλήθεια τέταρτη: Οι ξεπουλημένοι συνδικαλιστές μέχρι πότε θα παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων; Μέχρι πότε θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Μαξίμου ή τα δικά τους μιας και στην ΕΣΗΕΑ υπάρχουν και εκλογές σε 15 ημέρες και γι’ αυτό οι απεργίες τώρα; Έχουν τα κότσια οι επικεφαλής της ΕΣΗΕΑ να πουν με ποιους είχαν συχνότατες τηλεφωνικές συνομιλίες τους προηγούμενους μήνες και μπλόκαραν τις απεργίες στον Πήγασο παρά το γεγονός ότι ο εκδότης προκλητικά δεν πλήρωνε τους εργαζόμενους, την ίδια στιγμή που σε μυστικά ραντεβού με Παππάδες και Φλαμπουράρηδες, έκανε deal για να μετατρέψει το Έθνος σε πατσαβουροφυλλάδα της αριστεράς;

Συμπέρασμα: Μπορεί κάποιους να μην τους νοιάζει τι συμβαίνει στου… Μπόμπολα. Και καλά κάνουν. Μπορεί κάποιοι άλλοι να χαίρονται που θα κλείσει ένα ακόμη διαπλεκόμενο μαγαζί. Υπάρχει όμως πολύ βρόμικο παιχνίδι που πρέπει να αποκαλυφθεί. Διότι τα θαλασσοδάνεια του Μπόμπολα δεν θα τα πληρώσουν μόνον οι εργαζόμενοί του, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Διότι το παιχνίδι με τον Ιβάν Σαββίδη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και πάλι καλά που το κατάλαβε η ΝΔ και είναι απέναντι. Όμως, ο Κυριάκος θα πρέπει να διαμηνύσει στον Μπόμπολα ή σε όποιον άλλον ότι υπάρχει και ο Κορυδαλλός. Ένας αν πάει για τα καλά στη φυλακή, κανείς άλλος δεν θα τολμήσει να ξανακάνει τέτοια παιχνίδια. Ούτε η κυβέρνηση που εκβιάζει και γι’ αυτό έχει «ασυλία».

Αν είναι να υπάρξει κάθαρση στον τόπο ας ξεκινήσει από τα παιχνίδια στα media και στις φαμίλιες που έβγαλαν λεφτά και τώρα εγκαταλείπουν τον κόσμο που πένεται.