Οι Γάλλοι θα πάρουν και τους... σκελετούς από τη ντουλάπα της Attica;
23/08/2017 08:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γάλλοι θα πάρουν και τους... σκελετούς από τη ντουλάπα της Attica;

Και ξαφνικά το ρεπορτάζ βοά ότι ο Τσίπρας έχει συμφωνήσει με τον Μακρόν και τον Σεπτέμβριο θα ανακοινώσουν από κοινού την πώληση της τράπεζας Αττικής στη γαλλική Societe Generale. Αυτό, λέγεται θα γίνει με συμμετοχή της γαλλικής τράπεζας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 150 – 200 εκατ. ευρώ που έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

Σύμβουλος για την ολοκλήρωση αυτού τουdealείναι, ω του θαύματος, η Rothschild.

Προφανής ο στόχος της κυβέρνησης. Να παρουσιάσει κατά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, μια μεγάλη επένδυση. Να δείξει ότι η οικονομία αλλάζει σελίδα κι ότι οι ξένοι μας εμπιστεύονται ξανά. Να αλλάξει το κλίμα ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες νέας εξόδου στις αγορές.

Θεμιτά όλα αυτά, πώς να ανυψωθεί το ηθικό μιας κυβέρνησης σε παρακμή;

Μήπως, όμως, πίσω από την πώληση τηςAtticaBankκρύβεται κάτι άλλο; Μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα πάντα για να ελέγξει την τράπεζα και να την μετατρέψει σε… ΣΥΡΙΖΑbank, αλλά έπεσε στο βράχο της ΤτΕ. Οι σκελετοί στην ντουλάπα της τράπεζας είναι πολλοί κι έχουν να κάνουν με τα δάνεια που δίνονταν και σε ποιους. Μήπως πολλοί τέτοιοι σκελετοί θα μπορούσαν να ρίξουν ακόμη και την κυβέρνηση και η πώλησή της στους Γάλλους είναι ένας τρόπος να παραμείνουν στη ντουλάπα; Μήπως δηλαδή η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τα όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια; Μην ξεχνάμε τα θαλασσοδάνεια και τις εγγυήσεις που δίνονταν σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Μην ξεχνάμε τις παρεμβάσεις του Σπίρτζη στην τράπεζα των μηχανικών αλλά και μην ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό.

Η πώληση της τράπεζας στους Γάλλους μέσω της συμμετοχής τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ουσιαστικά θα απομειώσει τη συμμετοχή που έχει το ΤΣΜΕΔΕ και άλλα ταμεία (και τώρα ο ΕΦΚΑ) στην Αττικής. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πάνω από το 50% και θα τα χάσουν όλα αφού ποιο ταμείο θα μπορέσει να μπει στην αύξηση;