Οι δημοσκοπήσεις του «κουμπάρου» δεν θα φέρουν την αυτοδυναμία
22/04/2018 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι δημοσκοπήσεις του «κουμπάρου» δεν θα φέρουν την αυτοδυναμία

H δημοσκόπηση που δημοσιεύουν τα Νέα και δείχνει ότι η ΝΔ προηγείται με 13 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως αξίζει σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ως προς τα ποσοστά πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια και να τελειώνουμε την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και με το χάιδεμα των αυτιών των πολιτικών που πληρώνουν τα γκάλοπ.

Δε μπορεί πριν δύο ημέρες άλλη δημοσκόπηση, αριστερών αποχρώσεων να λέει ότι η διαφορά μειώθηκε κάτω από τις πέντε μονάδες. Ούτε και άλλη να λέει πριν από πέντε ημέρες ότι είναι στις 9 μονάδες. Κάποτε πρέπει να αποφασίσουμε τι πουλάμε στον κόσμο. Σανό; Αλήθεια; Σοβαρότητα;

Ο ίδιος κόσμος απαντά στις ερωτήσεις των γκαλοπατζήδων, εκτός κι αν ξέρουν τι ψηφίζει ο καθένας και παίρνουν εκεί τηλέφωνο, οπότε μιλάμε για καραμπινάτη απάτη.

Εν πάση περιπτώσει, πολύ ασχοληθήκαμε με τα ποσοστά και το κάνουμε διότι στη ΝΔ υπάρχουν κάποια καραγκιοζάκια που πάνε στον πρόεδρο και του λένε: «Προεδράρα μου πολυχρονεμένη. Είσαι θεός, είσαι μάγκας, τους έχεις πάρει τα σώβρακα. Πάμε για αυτοδυναμία, συνέχισε έτσι».

Προκειμένου να γίνουν αρεστοί κι όχι χρήσιμοι κραδαίνουν τις δημοσκοπήσεις στα μούτρα του Κυριάκου κι αυτός εμφανίζεται ήσυχος ότι θα γίνει πρωθυπουργός.

Θέλει και κόπο και τρόπο για να φτάσει η ΝΔ στο στόχο της, ας μην πανηγυρίζουν κάποιοι πριν την ώρα γιατί θυμίζουν εκείνη τη ΝΔ που κέρδισε τις εκλογές του 2000 για μία ώρα και μετά… κηδεία.

Το ενδιαφέρον του γκάλοπ είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου καταρρέει εξαιτίας των εθνικών θεμάτων. Το είχαμε θίξει στο Antinews ότι θα ήταν η ταφόπλακα της κυβέρνησης διότι θα αποδεικνυόταν η διαχειριστική ανεπάρκειά της.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την οικονομία που παίρνεις ένα μνημονιάκι δώρο με σφραγίδα Βαρουφάκη και προχωράς. Εδώ μιλάμε για εδαφική ακεραιότητα και κυρίως για εθνική αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Όταν συλλαμβάνονται δυο Ελληνόπουλα και ο ερωτευμένος Τζανακόπουλος βγαίνει και λέει ότι είναι ασήμαντο γεγονός και είναι θέμα ωρών η απελευθέρωσή τους, τότε καταλαβαίνει κανείς με τι σαλτιμπάγκους έχουμε να κάνουμε.

Η υπόθεση αυτή πλήγωσε βαθιά την κυβέρνηση όπως και οι ψεύτικοι λεονταρισμοί του Καμμένου, η ανικανότητα της Αθήνας να διαχειριστεί με σοβαρότητα τις τουρκικές προκλήσεις, ο ξαφνικός έρωτας του Τσίπρα με τον Ερντογάν που κατέληξε σε ναυάγιο, η εικόνα ενός Αλέξη που περιφέρεται σαν κακόμοιρος πολιτικάντης ανάμεσα σε πραγματικούς ηγέτες. Γιατί ο Ερντογάν π.χ. είναι μεγάλος ηγέτης, πανέξυπνος και πραγματικός πατριώτης για τη χώρα του. Εδώ υπάρχει κανείς;

Η κυβέρνηση πληγώθηκε και από το Σκοπιανό που η ίδια άνοιξε με δική της ευθύνη. Την ενόχλησαν τα συλλαλητήρια αλλά τώρα που το ναυάγιο για το όνομα είναι κοντά φαίνεται πόσο δίκιο είχαν όσοι κατέβηκαν στις συγκεντρώσεις.

Βλέπει ο κόσμος την εμμονή του Τσίπρα και του Κοτζιά να λύσουν ένα θέμα με τρόπο που προσβάλλει την Ελλάδα και κρίνει αναλόγως.

Και βλέπει τα καραγκιοζιλίκια του Καμμένου και αντιλαμβάνεται τι παιχνίδι παίζεται…

Τα εθνικά θέματα πληγώνουν την κυβέρνηση και το ίδιο θα κάνουν και με τη ΝΔ. Έχει ξεκάθαρη θέση η ηγεσία της Πειραιώς γι’ αυτά ή βλέποντας και κάνοντας; Η λογική της μεσοβέζικης πολιτικής για να μη θιγούν οι φρουιζελέδες θα έχει αντίκτυπο αργότερα, κυρίως στην κάλπη. Ας μην εφησυχάζουν επομένως και ας σοβαρευτούν.

Βλέποντας την κυβέρνηση να καταρρέει εξαιτίας των εθνικών θεμάτων ας παραδειγματιστούν και οι Νεοδημοκράτες. Για να μη φάνε κι αυτοί φούμο και αναρωτιόμαστε γιατί απογειώνεται η ακροδεξιά.

Η αυτοδυναμία που ονειρεύονται θα έρθει μόνο αν τολμήσουν να χαράξουν μια ξεκάθαρη πατριωτική γραμμή. Δεν θα έρθει ούτε ψαρεύοντας στα θολά νερά του μπλε ποταμιού, ούτε με τις εφησυχαστικές δημοσκοπήσεις του συγκροτήματος του «κουμπάρου», οι οποίες ενδεχομένως δίνονται ως αντάλλαγμα για την εκκωφαντική σιωπή του Μητσοτάκη όσον αφορά τη δίωξή του για την υπόθεση του Noor One, που κάποτε είχε κάνει σημαία του.