Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ και το ροζ συννεφάκι της αυτοδυναμίας
10/04/2018 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ και το ροζ συννεφάκι της αυτοδυναμίας

Η πρόσκληση που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στο Κίνημα Αλλαγής για μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε νόημα αν δεν είχαν ληφθεί εδώ και καιρό οι αποφάσεις. Αν δηλαδή η Γεννηματά και η παρέα της δεν είχαν ρίξει προ πολλού της ζαριά τους και δεν είχαν αποφασίσει με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν.

Ίσως ο πρώην πρωθυπουργός να ξέρει τι παίζεται στο παρασκήνιο και να προσπαθεί να κάψει σενάρια και να προλάβει καταστάσεις. Ίδωμεν…

Το Antinews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στις τάξεις της κεντροαριστεράς, όπως αυτή που συγκροτήθηκε ως ενιαίο μέτωπο με τις εκλογές του Νοεμβρίου, έχει παιχτεί ένα πολύ βρόμικο παρασκήνιο. Οι καλά γνωρίζοντες το χώρο του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι επικρατεί εμφύλιος καθώς μια μεγάλη ομάδα υπό την Γεννηματά και τον Γιώργο Παπανδρέου προωθούν υπογείως μετεκλογική συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να φτιάξουν δηλαδή κυβέρνηση και να μοιράσουν τις καρέκλες εξουσίας οι ίδιοι και ίδιοι. Μην απορήσετε και μην εκπλαγείτε αν δείτε π.χ τον Γ. Παπανδρέου να γίνεται υπουργός Εξωτερικών σε μια κυβέρνηση των δυο κομμάτων. Εδώ έγινε ο Καμμένος υπουργός δε θα γίνει ο Τζέφρι που είναι και πρόεδρος της τεράστιας αυτής ομάδας που λέγεται Σοσιαλιστική Διεθνής;

Οι πληροφορίες μας λένε ότι αν ρίξει κανείς μια ματιά στην Κεντρική Επιτροπή που πρόσφατα διορίστηκε θα δει ότι υπάρχουν πολλά ονόματα από αυτά που προωθούν την ιδέα της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος. Ξεχνώντας τις ύβρεις, τη σκανδαλολογία σε βάρος τους, την απαξίωση από τον Αλέξη Τσίπρα, είναι έτοιμοι να πουλήσουν και τη μάνα τους για να πάρουν μια καρέκλα.

Κι αυτή τους η πρόθεση θα φανεί ξεκάθαρα όταν βγει το πόρισμα για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ. Ποιοι και για ποια περίοδο θα κατηγορηθούν π.χ. Γιατί αν οι κατηγορίες αφήσουν απ’ έξω τη σημερινή ηγεσία τότε σημαίνει ότι έχει γίνει deal πίσω από τις κουρτίνες.

Μια άλλη ομάδα εντός του Κινήματος, κυρίως νέοι και άφθαρτοι, δεν θέλουν επ’ ουδενί να συνεργαστούν με το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που συνεργάστηκε με τους ανεξάρτητους ψεκασμένους και αυτό που έχει στις τάξεις του ό,τι πιο τελειωμένο υπήρχε στο ΠΑΣΟΚ. «Είναι δυνατόν να μοιράσουμε ξανά τις καρέκλες; Δεν πήραμε μαθήματα από τα λάθη μας; Και με ποιους θα το κάνουμε; Με τους υβριστές μας;», λένε ξεκάθαρα και αντιδρούν στην προοπτική αυτή.

Θα γίνουν πολλές μάχες και θα υπάρξουν πολλά επεισόδια αλλά φαίνεται ότι η υπόθεση της Συνταγματικής Αναθεώρησης ήταν το πρώτο πείραμα. Και αυτός που το κατάλαβε ήταν ο Βενιζέλος που αντέδρασε με τρόπο τέτοιο ώστε κάποια στιγμή να τον διαγράψουν.

Στη ΝΔ δεν έχουν πάρει χαμπάρι καθώς φαίνεται ότι ζουν στο ροζ συννεφάκι της αυτοδυναμίας. Κάποιοι πανέξυπνοι επικοινωνιολόγοι έχουν πείσει τον Κυριάκο ότι θα είναι αυτοδύναμος και θα σαρώσει. Δυστυχώς θα υπάρξουν εκπλήξεις. Θα φτάσουμε να ψηφίσουμε να φύγει η λαίλαπα του Τσίπρα και στο τέλος να τον δούμε ξανά στο Μαξίμου και τον Γ. Παπανδρέου (αν είναι δυνατόν) να παίρνει υπουργείο.

Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει αν δε μπορεί η ΝΔ, αν κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Εκτός κι αν θέλουμε να βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μια ζωή στην εξουσία.