Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
29/08/2019 12:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Μητσοτάκης τα πάει περίφημα...

Του Anaconda

1. Μαζεύει όσους περισσότερους ιδεολογικούς Ρομά της Δεξιάς μπορεί, μαζεύει όσους περισσότερους Ποταμίσιους και λοιπούς μεταρρυθμιστές μπορεί, και με τη σοβαρότητα Σημίτη οχυρώνει την Ακροδεξιά πτέρυγα της Δημοκρατικής Παράταξης και τη διευρύνει όλο και πιο αριστερά, διαλύοντας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Θα τους αφήσει ελάχιστο χώρο, απλά για να έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα υπάρχουν σε αξιοπρεπές μέγεθος.

Ως προς το επιχειρείν, εμπροσθοφυλακή οι ολιγάρχες του άξονα Τουρκίας-Ιράν και η Γιάννα των Κλίντον. Δηλαδή κατάφερε να συσπειρώσει το σύνολο του φάσματος των σοσιαλιστών επιχειρηματιών. Επιχειρηματικότητα δαγκώνοντας το κράτος ή/και με μπροστινό το κράτος και τις υπηρεσίες του. Όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Εθνάρχης του Σοσιαλισμού Κωνσταντίνος «Μέρτεν/Ζυρίχη-Λονδίνο» Καραμανλής.

Η Δημοκρατική Παράταξη σφύζει από ζωή.

Η Πολιτειακή Παράταξη επιτέλους έχει τελείως καθαρό το χωράφι.

2. Η εθνική συσπείρωση, την οποία πρώτος είχε επιτύχει ο Παπάγος, δεν ήταν συσπείρωση όλων των Ελλήνων. Ήταν συσπείρωση όλων όσων είχαν κοινό σκοπό, δηλαδή την προκοπή της Ελλάδας.

«Εθνική χωρίς να περιλαμβάνει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων; Προφανώς. Όσοι πολιτικοί έχουν εθνομηδενιστική ροπή είναι ανέφικτο, αν όχι εφιαλτικό και διχαστικό, να συμπεριλαμβάνονται σε αντιθέτου κατεύθυνσης ένωση. Σκοπός του Παπάγου ήταν να επιτευχθεί συμμαχία μεταξύ των τότε εθνικώς σκεπτόμενων πολιτικών δυνάμεων και κυρίως “να αποκλεισθούν από την νέαν Βουλήν όχι μόνον ο Κομμουνισμός, αλλά και τα ασήμαντα μικρά κόμματα των οποίων η παρουσία επενεργεί διαλυτικώς και αποσυνθετικώς, και διευκολύνει διά της ακυβερνησίας την κομμουνιστικήν διείσδυσιν”.» [Το νέο εθνικό σύνθημα, ΕΣΤΙΑ]

Συνεπώς το άδειασμα των υφιστάμενων κομμάτων θα έρθει όταν υπάρξει κάτι που έχει ακριβώς αυτό τον εθνικό στόχο, προφανώς όχι από κάποιον του παλαιού πολιτικού συστήματος αλλά, όπως ειπώθηκε και στο άρθρο «Αναζητώντας τον «Περικλή», που θέλει να γράψει ιστορία...», κάποιον από τον Χολαργό.

3. Εκτός από την αρθρογραφία, η οποία πλέον έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο εδώ και καιρό, τα σχόλια των -καθόλου τυχαίων- συμμετεχόντων στη διαδικτυακή συζήτηση του φιλόξενου Αντινιούζ έχει οριοθετήσει όχι μόνο το επίπεδο καθενός από εμάς αλλά και το πότε κάποιος κάνει εμφάνιση για να στηρίξει τα πιστεύω του, για να στηρίξει τα συμφέροντα αυτού που τον καθοδηγεί με οποιονδήποτε τρόπο, ή για να αποπροσανατολίσει όταν η συζήτηση φτάνει σε σαφές συμπέρασμα, το οποίο όμως δεν τον εξυπηρετεί. Ως εκ τούτου, είναι πλέον ξεκάθαρο στον μέσο αναγνώστη τί κρύβεται πίσω από τις λέξεις του καθενός: ο Αλέξης, ο έξης και ξερός, και τα λοιπά.

Συμπέρασμα: είναι εξαιρετικά δημιουργική η πορεία του Μητσοτάκη και ακόμα πιο δημιουργική η ανταλλαγή απόψεων εδώ στο Αντινιούζ.