O Μαρινάκης, η ΝΔ και ο Αλέξης... Ερντογάν
02/05/2018 12:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

O Μαρινάκης, η ΝΔ και ο Αλέξης... Ερντογάν

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη είναι αδυσώπητος. Παίρνει πλέον χαρακτηριστικά ανελέητων επιθέσεων που δεν έχουν προηγούμενο. Ποιος φταίει και ποιος έχει δίκιο δεν μας ενδιαφέρει. Τι είναι ο επιχειρηματίας και για τι κατηγορείται θα το βρει το δικαστήριο και κανείς άλλος.

Ούτε ο Τσίπρας που από εκεί που ήθελε να κάνει καναλάρχη τον Μαρινάκη προσπαθεί τώρα να τον εξοντώσει, αλλά ούτε και ο Μητσοτάκης που έσπευσε να τον προστατεύσει από τα πυρά που δέχτηκε από τον Τζανακόπουλο.

Ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ είναι εκτεθειμένος λόγω της κουμπαριάς της αδελφής του και της διφορούμενης στάσης που έχει κρατήσει στην υπόθεση του Noor One, συνεπώς οι δημόσιες δηλώσεις στήριξης του Μαρινάκη πλήττουν καίρια και τον ίδιο αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε θα πρέπει να γνωρίζει ότι στο δικαιϊκό σύστημα που έχει η χώρα μας, αλλά και κάθε οργανωμένη, δημοκρατική χώρα, ισχύει αυτό που λέει «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου». Άρα ο Μαρινάκης δεν χρειάζεται την στήριξή του.

Κάτι που αποδείχθηκε και με την σκληρή δήλωσή του κατά των Τσίπρα - Τζανακόπουλου, όπου τους περνάει γενεές δεκατέσσερις ενώ ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει πως ουδεμία σχέση έχει με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ, επισημαίνοντας ότι έχει βοηθήσει την κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό έχει συναντηθεί με τον Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωση με ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς έγινε μία ημέρα μετά από την δημόσια στήριξη της ΝΔ στον Β. Μαρινάκη.

Άραγε γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη ο κύριος Μαρινάκης να αποκαλύψει τις επαφές που είχε με τον Α. Τσίπρα και να διαβεβαιώσει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με τη ΝΔ και την οικογένεια Μητσοτάκη, τη στιγμή που τόσο τα δικά του έντυπα όσο και φίλων στηρίζουν τη ΝΔ απροκάλυπτα κι ενώ όλοι γνωρίζουν για την κουμπαριά του με την Ντόρα Μπακογιάννη;

Επίσης, θα πληροφορήσει τον λαό ο κύριος Τσίπρας τί είδους βοήθεια δέχθηκε η κυβέρνησή του από τον Β. Μαρινάκη;

Αναμένουμε πειστικές απαντήσεις...

Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί, όμως, δεν είναι τι είναι ο ένας και τι ο άλλος. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η κατάλυση της δημοκρατίας που καθημερινά επιδιώκει η κυβέρνηση. Και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά τα φαινόμενα της χρήσης της δύναμης που τους δίνει η εξουσία τους, προκειμένου να εκβιάζουν, να συκοφαντούν, να «συμβουλεύουν». Ακόμη και το ρόλο του… εκδότη, του διευθυντή και του αρχισυντάκτη έχουν αναλάβει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κάνουν συστάσεις στα μέσα ενημέρωσης γιατί δεν κάλυψαν, λένε, επαρκώς την επίσκεψη Γιούνκερ. Δηλαδή ήθελαν να παίζουν όλοι από το πρωί ως το βράδυ τι έκανε και τι είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά χωρίς την ουσία. Και η ουσία είναι πως όσα καλά λόγια κι αν πουν για την Ελλάδα αυτό που κρύβεται επιμελώς είναι η σκληρή πραγματικότητα και το άδηλο μέλλον στην οικονομία.

Τι θέλουν δηλαδή; Να μας στέλνουν κάθε πρωί τα θέματα που πρέπει να παίζουμε γιατί έτσι γουστάρουν;

Σε ποιον απευθύνονται; Στην ΕΡΤ την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός για να είναι φερέφωνο της κυβέρνησης;

Οι νέοι Γεωργαλάδες τι σκοπό έχουν; Να καθυποτάξουν τα μέσα ενημέρωσης; Να κάνουν όλες τις εφημερίδες σαν τις δικές τους;

Βγαίνει αυτό το παιδαρέλι, ο θαμώνας των Εξαρχείων, ο ανύπαρκτος μέχρι πριν τρία χρόνια τύπος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χαρακτηρίζει ένα συγκρότημα τύπου «σκουπιδότοπο». Γιατί; Επειδή ασκεί σκληρή κριτική;

Επειδή έβγαλε ένα σκάνδαλο για πιθανή μίζα στο υπουργείο Οικονομικών, μια υπόθεση για την οποία η κυβέρνηση κάνει μούγκα και οι εισαγγελείς κωφεύουν;

Τι θέλουν δηλαδή; Να στέλνουν τα ρεπορτάζ και να βάζει το Μαξίμου τη σφραγίδα της λογοκρισίας; Που ακούστηκαν όλα αυτά; Εν έτει 2018 μια κυβέρνηση θα απειλεί και θα καθυβρίζει χωρίς κανείς να αντιδρά;

Σαν πώς βλέπει ο Τσίπρας τον εαυτό του; Σαν τον Ερντογάν; Άντε και να μπουκάρουν στα μίντια που δεν γουστάρουν και να κάνουν συλλήψεις διευθυντών.

Πραγματικά πρόκειται για πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Για μια κατηφόρα που δεν έχει προηγούμενο, παρά μόνο στα χρόνια της Χούντας.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς και των ψεκασμένων έχει ξεφύγει. Απειλεί επιχειρηματίες, δικάζει πριν τους δικαστές, καταδικάζει χωρίς στοιχεία, συκοφαντεί αντιπάλους, στήνει υποθέσεις τύπου Novartis για να εξοντώσει εχθρούς, βάζει πληρωμένα πιστόλια να βαράνε κατά βούληση, επιχειρεί να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης.

Αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να περάσει. Γιατί οδηγούμαστε σε έναν ολοκληρωτισμό όπου οι δημοκρατικές διαδικασίες έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.