Ο αριστερός πρωθυπουργός γλυκαίνονταν με τις απολαύσεις του καπιταλισμού την ώρα που καιγόταν η Ελλάδα;
20/08/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αριστερός πρωθυπουργός γλυκαίνονταν με τις απολαύσεις του καπιταλισμού την ώρα που καιγόταν η Ελλάδα;

Δεν ξέρουμε αν η ΝΔ κάνει καλά που ρωτά για τις διακοπές του Τσίπρα. Δεν ξέρουμε αν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με ανθρώπους που δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας. Πρόκειται για ήσσονος σημασίας θέματα που δεν πρέπει να ενδιαφέρουν κανέναν.

Όταν, όμως, το Μέγαρο Μαξίμου βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις ειρωνευόμενη τη ΝΔ και λέγοντας αν πρέπει να ενημερώνουν και για το τι τρώει ή πως κοιμάται ο πρωθυπουργός, τότε δυστυχώς καταλαβαίνουμε που πάει αυτή η χώρα.

Ψεύτες, υποκριτές, αλαζόνες και προκλητικοί συντάσσουν τις ανακοινώσεις του Τσίπρα, και μάλλον τους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη για να το κάνουν.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που καιγόταν επί τέσσερις ημέρες ήταν εξαφανισμένος και δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Η αλήθεια επίσης είναι ότι ο Τσίπρας επέλεξε να εμφανιστεί όταν οι φωτιές είχαν σβήσει, και να κάνει σόου με ελικόπτερα και αγκαλιές με τους αποκαμωμένους πυροσβέστες. Είναι ψέμα επομένως ότι ο πρωθυπουργός έκοψε τις διακοπές του για να πάει στις φωτιές. Όταν κατάλαβαν οι επικοινωνιολόγοι του ότι καίγεται η Ελλάδα και ο επικεφαλής της κυβέρνησης είναι στις ξαπλώστρες τότε του έστειλαν το ελικόπτερο να τον… μαζέψει.

Ο πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές. Μπορεί να ξεκουράζεται κι αυτός, άνθρωπος είναι ανάσες χρειάζεται, οικογενειάρχης είναι και θέλει να δει τα παιδιά του.

Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να αφήνει ακυβέρνητη της χώρα. Αν δεν έχει εμπιστοσύνη στους υπουργούς και στο επιτελείο του τότε, ναι, δεν έχει δικαίωμα να εξαφανίζεται χωρίς να δίνει σημεία ζωής.

Το τι τρώει, που κοιμάται και πως δεν θα είχε σημασία αν ο Τσίπρας είχε φροντίσει να κάνει εμφανή την παρουσία του, να τηλεφωνήσει, να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι κοντά, ότι είναι παρών, ότι συντονίζει έστω κι από μακριά.

Αν όμως ο αριστερός πρωθυπουργός γλυκαίνεται με τις απολαύσεις του καπιταλισμού, τότε πρέπει να το ξέρουμε. Στη βίλα στο Σούνιο που… ενοικιάζει δεν ήταν. Μήπως ήταν στη βίλα του Λαζόπουλου στην Πάρο; Μήπως ήταν στα σπίτια των υπουργών του στην Αίγινα; Μήπως έκανε διακοπές σε κάποιο κότερο τρώγοντας αστακουδάκια ή κωλοχτύπες;

Αυτά πρέπει να τα ξέρει ο ελληνικός λαός για να ξέρει και με ποιον έχει να κάνει. Αν και το γνωρίζει αυτό.

Σε κάθε περίπτωση ένας ανίκανος πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση στη χώρα, δεν μπορεί να διακόψει τις διακοπές του, κρατά απόλυτη μυστικότητα για το που ήταν και προκαλεί ή ειρωνεύεται, είναι και επικίνδυνος.

Φανταστείτε να έκαναν ντου σε κανένα νησί οι Τούρκοι και ο Τσίπρας να έκανε ηλιοθεραπεία...