Ο Α. Τσίπρας σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, εκτιμούν στη ΝΔ
27/11/2016 17:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Α. Τσίπρας σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, εκτιμούν στη ΝΔ

Το αίτημα για πρόωρες εκλογές προτάσσει όλο και πιο έντονα η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και κεντρικά στελέχη της σημειώνουν ότι όσο γρηγορότερα στηθούν κάλπες τόσο καλύτερα για τη χώρα. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ικανή και ισχυρή κυβέρνηση που θα δώσει αξιοπιστία στη χώρα» μεταδίδεται από την ηγετική ομάδα που τονίζει με έμφαση ότι η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες συμπεριφέρεται σαν να είναι αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε να απαντήσει στην περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη με την επίσκεψή του στην Ήπειρο (Άρτα και Γιάννενα), απ’ όπου και έστειλε το μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασε υπέρμετρα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό, ενώ από την ιστορική πόλη των Ιωαννίνων, την πρωτεύουσα της Ηπείρου, εξέφρασε την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα και διατύπωσε αυστηρή προειδοποίηση προς όλες τις πλευρές, λέγοντας: «Με την Ελλάδα μην παίζετε».

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις παλινωδίες της κυβέρνησης και υπογραμμίζουν ότι ίσως η περίπτωση του Αλ. Τσίπρα είναι φαινόμενο μοναδικό στην ιστορία. Και αυτό διότι, ενώ βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δύο χρόνια κι έχει επιβαρύνει τη χώρα με το πιο επώδυνο και αχρείαστο μνημόνιο, τώρα οδηγεί τη χώρα σε νέο 4ο μνημόνιο, επιρρίπτοντας τις ευθύνες γι’ αυτό στην Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Κατά το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη η τακτική αυτή αποτελεί σαφέστατη ομολογία πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και όπως λέει και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνομιλητές του με την συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, ο Αλ. Τσίπρας παραδέχεται ότι δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που φέρει την υπογραφή του και είναι αποκλειστικά δική του επιλογή, θα οδηγούσε τη χώρα μέχρι το 2018 (δηλαδή στη λήξη του προγράμματος), έξω από την κρίση. Μα, αν ισχύει αυτό πώς θα φέρει 4ο μνημόνιο ο κ. Μητσοτάκης» διερωτώνται κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. και συνεχίζουν: «Αν ο κ. Τσίπρας μας οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση έως το τέλος της τετραετίας πώς - και για ποιο λόγο - θα φέρει νέο μνημόνιο ο διάδοχός του; Η επίκληση αυτήν την ώρα – έστω και ως απειλή - ενός 4ου μνημονίου δεν αποτελεί ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του»;

Η εκτίμηση που υπάρχει στην Πειραιώς είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας βρίσκεται σε σύγχυση και λένε με έμφαση: «Ο ρόλος του πρωθυπουργού φαίνεται ότι τον μπερδεύει και θέλει να επιστρέψει στο ρόλο της αντιπολίτευσης που τον ξέρει καλά. Μέχρι τότε όμως έχει μπροστά του μια διαπραγμάτευση που δεν έχει την ψυχική δύναμη να κάνει».

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη του επιτελείου του Κυρ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός πλέον είναι προσωπικά υπεύθυνος για την αποτυχία στην οικονομία. «Αγωνίζεται να φτάσει τους δείκτες εκεί που ήταν πριν από δύο χρόνια και ξέρει ότι θα του πάρει καιρό να το επιτύχει, αν το επιτύχει. Την ίδια ώρα η κοινωνία, όπως και η οικονομία, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Το κίνημα «δεν πληρώνω» η πολιτική του το έχει μετατρέψει σε κίνημα «δεν έχω να πληρώσω» λένε και συμπληρώνουν: «Και είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για τα βασικά, αφού ό,τι είχαν τους τα έχει πάρει το κράτος μέσω της υπερφορολόγησης. Η πραγματικότητα είναι ότι η κοινωνία στενάζει και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έκρηξη».

Η Ν.Δ. υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός προσέρχεται πολιτικά αδύναμος, χωρίς ισχύ, και χωρίς την στήριξη ή έστω την ανοχή μιας κοινωνίας η οποία δεν έχει πλέον αντοχές, για τη δεύτερη αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση και διερωτάται: «Τι θα διαπραγματευθεί λοιπόν; Όταν ήταν πολιτικά ισχυρός έφερε στη χώρα το 3ο και αχρείαστο μνημόνιο των 86 δις ευρώ. Τι περιμένει τον ελληνικό λαό από τη νέα διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα με τους δανειστές; Τώρα που είναι πολιτικά αδύναμος τι πιστεύει ότι θα επιτύχει; Θα υπογράψει ό,τι του δώσουν».

Σύμφωνα με την εκτίμηση και του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας δεν αντέχει να εξαντλήσει την τετραετία και τον καλεί να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, ως μια έντιμη κίνηση, αλλά ταυτόχρονα και ως μια απόφαση λυτρωτική για τη χώρα αλλά και για τον ίδιο.

«Όσο γρηγορότερα οδηγηθούμε σε εκλογές τόσο καλύτερα για τη χώρα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ικανή και ισχυρή κυβέρνηση που θα δώσει αξιοπιστία στη χώρα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια σταθερή κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό με κύρος. Μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή. Και αυτό στις Δημοκρατίες γίνεται μόνο μέσα από εκλογές» τονίζει η ηγεσία της Ν.Δ.

Μ.Α.