Νόμος εκλογικός: Τα έξω μέσα, τα μακρινά από κοντά & τα κάτω πάνω
27/08/2019 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νόμος εκλογικός: Τα έξω μέσα, τα μακρινά από κοντά & τα κάτω πάνω

Ετοιμάζεται τρομερός εκλογικός νόμος που θα έχει τις εξής ιδιαιτερότητες:

-Θα γίνει μεγάλη κουβέντα για το 3% πλαφόν, το οποίο και θα διατηρηθεί γιατί το θέλει ως έχει το ΚινΑλ και το βαθύτερο σύστημα που λατρεύει τα 3 κόμμα κάτι κόμματα. Άρα το κατώτατο όριο δεν κουνιέται, πάμε στις λοιπές καινοτομίες.

-Το μπόνους θα μειωθεί με έναν τρόπο αναλογικό ή κάπως έτσι, ενώ θα αυξηθούν οι βουλευτές επικρατείας. Πολύ σοβαρή μεταρρύθμιση, μιας και σε μεγάλο βαθμό αυτοί που θέλει η κομματική γραμμή εκλέγονται.

-Οι ετεροδημότες να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους είναι η σοβαρότερη τομή μιας και τα κόμματα δεν έχουν λεφτά για μετακινήσεις, πριμοδοτούμενα ή δωρεάν εισιτήρια και άλλα μπόνους προς τους ψηφοφόρους.

-Η περιβόητη ψήφος των ομογενών του εξωτερικού πάει για άλλο Νομοσχέδιο, μιας και δεν είναι καθόλου απλή η εισαγωγή του μέτρου. Από τις προϋποθέσεις που πρέπει να συγκεντρώνουν οι Έλληνες του εξωτερικού ( εγγραφή σε Δημοτολόγιο κτλ) μέχρι τις τεχνικές λεπτομέρειες, αν θα ψηφίζουν για Νομό ή για τους Επικρατείας.

Όλα θα βρεθούν, όλα θα διευθετηθούν, ό,τι θέλει το ΚινΑλ θα γίνει για να μην ισχύσει η απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές: το Νομοσχέδιο θα πάει τρένο ακόμη και πάνω σε παγωμένες πολιτικές σχέσεις.

Γιατί ένα κομμάτι της εξουσίας είναι πάντα ΠΑΣΟΚ, ανήκει στο ΚινΑλ δικαιωματικά και όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Πηγή: emo.gr