ΝΔ: Kανένας εφησυχασμός από τις δημοσκοπήσεις!
13/11/2016 18:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΝΔ: Kανένας εφησυχασμός από τις δημοσκοπήσεις!

Εγρήγορση, μηδενική αλαζονεία και άνοιγμα σε ψηφοφόρους εκτός Ν.Δ. είναι τα μηνύματα που εκπέμπει η ηγεσία της Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή μεταδίδεται ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός από τις δημοσκοπήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι η Ν.Δ. ως πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα πρέπει να εκπέμπει σοβαρότητα, να διακρίνεται από μέτρο στη συμπεριφορά της και να μην εκπέμπει την παραμικρή αλαζονεία.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί μάλιστα αυτό το τελευταίο απολύτως καθοριστικό καθώς η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται από αλαζονεία και αυταρχισμό που παραπέμπει σε σύστημα υπό κατάρρευση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρόσφατη ομιλία του στην Κρήτη χρησιμοποίησε μια κρητική μαντινάδα: «Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όντε καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούνε κι’ αυτοί όντε θα ξεπεζέψεις».

Το κρίσιμο όμως για τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι να ευοδωθεί τοκάλεσμα σε ψηφοφόρους εκτός Ν.Δ. και ειδικά στους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θέλω να μας διχάζει το χθες, θέλω να μας ενώσει το αύριο» είπε προ ημερών και επιτελείς της Ν.Δ. ανέφεραν ότι το πιο σημαντικό στοιχείο της περιοδείας του στην Κρήτη ήταν οι επαφές με στελέχη και ψηφοφόρους που παραδοσιακά δεν κινούνταν στο χώρο της ΝΔ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Είδαμε νέα πρόσωπα, ανθρώπους που ήρθαν να ακούσουν και να μιλήσουν, όχι απλώς να χειροκροτήσουν» και θεωρούν ότι αυτό είναι ένδειξη ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης αρχίζει να διαμορφώνει ένα νέο, ειδικό ακροατήριο.

Μ.Α.