Μπράβο σύντροφε. Τιμάς την Αριστερά και τους αγωνιστές της
23/02/2018 16:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπράβο σύντροφε. Τιμάς την Αριστερά και τους αγωνιστές της

Για το ποιόν του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού έχουμε γράψει αρκετές φορές. Ο Θανάσης Καρτερός, ο άνθρωπος που νομιμοποίησε τους θανάτους από το Τσέρνομπιλ χαρακτηρίζοντάς τους καπιταλιστική προπαγάνδα, ξαναχτυπά. Ξέρει να προκαλεί και να μας θυμίζει ότι η Αριστερά έχει το κόμπλεξ του ηττημένου στον Εμφύλιο. Πολλοί θα ήθελαν οι Καρτεροί αυτού του κόσμου να επικρατήσουν οι κατσαπλιάδες. Πολύ θα το ήθελε να ήταν σήμερα η Ελλάδα ένα πρώην καθεστώς του πρώην σοσιαλιστικού παραδείσου. Μάλιστα, ο Καρτερός είναι πιο επικίνδυνος από τους οπαδούς του ΚΚΕ. Είναι αυτό το υβρίδιο του σκληρού κουκουέ με τον λιγούρη ευρωαριστερό που είδε τα φράγκα και δεν τα φοβήθηκε.

Είναι ο άνθρωπος πίσω από τις προκλητικές ανακοινώσεις του Μαξίμου. Και είναι ο δημοσιογράφος που τα βράδια της Πέμπτης τρέχει με τα «ρεπορτάζ» παραμάσχαλα και κλείνει την γνωστή φυλλάδα με τα ντοκουμέντα της ξεφτίλας. Δεν ξέρουμε αν αυτή τη δουλειά την κάνει αμισθί, αλλά σίγουρα την κάνει μια χαρά.

Στο νέο του πόνημα στο facebook (έμαθαν και τα social τρομάρα τους τα γεροντοτρόλ του ΣΥΡΙΖΑ) μιλάει για τις διώξεις που υπέστη αυτός και οι άλλοι αριστεροί από την… ελίτ, από τους «άλλους», από τους «απέναντι».

Γράφει λοιπόν: «Γύρισαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Οι λαθρεπιβάτες της εξουσίας, προανακρίνουν –τρομερό!- τους ιδιοκτήτες της. Τα άγρια διώκουν τα ήμερα. Οι συμμορίτες έχουν γραμμένο –σε δικαστικά κιτάπια- τον Σαμαρά. Οι κατσαπλιάδες λοιδορούν τον Άδωνι. Και οι κόκκινοι χαμογελούν στα κυβερνητικά έδρανα, την ώρα που η αφρόκρεμα του καθεστώτος βουρλίζεται σε απολογίες.
Ε, δικαιούνται, λοιπόν, να είναι και έκπληκτοι, και κατάπληκτοι, και απόπληκτοι, μπροστά σε τέτοια ανατροπή. Δικαιούνται και να κλάψουν, και να βρίσουν, και να απειλήσουν, και να τσιρίξουν, και να πουν ψέματα, και να ζητήσουν συγνώμη από τις συζύγους τους, μπροστά σε τέτοιο διασυρμό. Δικαιούνται και να προαναγγείλουν πόσα και ποια κεφάλια θα πέσουν, όταν έρθουν πάλι εν τη βασιλεία τους. Δικαιούνται και να φωνάζουν για συμμορίτες, αρχισυμμορίτες, αλήτες, ακόμα και τσόγλανους, μπροστά σε τέτοιο κακό.
Δικαιούνται, για να το πω πιο απλά, να μην είναι αξιοπρεπείς, γιατί έχουν μάθει στην αξιοπρέπεια του κριτή, που ουδείς τολμούσε να κρίνει.Όταν οι αριστεροί κέρδιζαν την αξιοπρέπεια του κυνηγημένου, αυτοί απολάμβαναν την αξιοπρέπεια του κυνηγού.
Και τώρα τους κυνηγούν! Δικαιούνται, συνεπώς, τη συμπόνια μας. Απόλυτη, και χωρίς αστερίσκους. Με τόση Νοβάρτις, τόσους τσόγλανους, και τόσα παλούκια που τους έτυχαν, Κύριε, άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι τι πηδούσι...».

Μας συμπονά ο Καρτερός. Και μας συγχωρεί όλους εμάς που τον κυνηγούσαμε αλλά τώρα ήρθε η σειρά του να κυνηγήσει. Ήρθε η σειρά του να γίνει παρακράτος. Ήρθε η σειρά του να σπιλώσει αθώους, συζύγους και παιδιά. «Μας σκίσατε στον Εμφύλιο. Θα σας σφάξουμε με το κονσερβοκούτι».

Μπράβο σύντροφε. Τιμάς την Αριστερά και τους αγωνιστές της. Έτσι συνέχισε.