Μπλόφα, ενότητα & διαχωριστικές γραμμές
24/01/2019 14:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπλόφα, ενότητα & διαχωριστικές γραμμές

Του Μικρού Οδυσσέα

Ήταν εύλογο το ερώτημα που θέσαμε προ ημερών: υπάρχει απάντηση της ΝΔ απέναντι στο “προοδευτικό” αφήγημα των Πρεσπών;

Φαίνεται λοιπόν πως υπήρξε μια συγκροτημένη στρατηγική από την Πειραιώς, για να “παλέψει” το ζήτημα, αν και οι κοινοβουλευτικές ισορροπίες δεν την ευνοούν.

Καταρχάς, άφησε να διαρρεύσει η πρόθεσή της να καταθέσει πρόταση μομφής.

Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο σενάριο, έβαλε όμως όλους τους θεωρητικά “μη βέβαιους” να προχωρήσουν σε διευκρινιστικές δηλώσεις για το τι θα πράξουν.

Φάνηκε και πάλι πως η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει το 151 τουλάχιστον, άρα μια πρόταση μομφής δεν θα είχε νόημα, ενώ παράλληλα θα ενίσχυε το όψιμο αντιπολιτευτικό προφίλ του κυρίου Καμμένου.

Δεύτερον, από τη ΝΔ βγαίνει κλίμα αρραγούς ενότητας πάνω στο θέμα, κάτι που ποτέ δεν είναι αυτονόητο.

Τόσο με τη γραπτή δήλωση του Κώστα Καραμανλή, όσο και με την αναμενόμενη παρέμβαση στη Βουλή του Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ θα δείξει πως έχει ομοιογένεια απόψεων και ενιαία επιχειρήματα.

Περαν των διαχωριστικών γραμμών με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ χθες δια του Νίκου Δένδια ύψωσε διαχωριστικές γραμμές, απόλυτες και έντονες, προς τη Χ.Α.

Άρα καθιστά απολύτως διακριτή την άποψη της πάνω στο μείζον εθνικό θέμα, χωρίς αστερίσκους & υποσημειώσεις και δίχως να δημιουργείται η αίσθηση κάποιου ευκαιριακού μπλοκ.

Αν, όπως έχει από πολλές πλευρές υποστηριχθεί, η Κυβέρνηση δια των Πρεσπών προσδοκούσε και διχασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πέτυχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Και αυτό διότι ίσως υποτίμησε τα αντανακλαστικά ενός ολόκληρου ιδεολογικού χώρου, στο βαθμό που αυτός εκφράζεται μέσα από τη ΝΔ.

Πηγή: emo.gr