Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
18/02/2019 15:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη Moody’s και η Standard and Poor’s αναβαθμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αξιολογώντας θετικά την ικανότητά του να μεταμορφωθεί πλήρως σε ΠΑΣΟΚ.

Από ΒΒ γίνεται ΒΒ+ και μάλιστα με θετικό outlook.

Είναι μια εξέλιξη που παράγει αντιδράσεις στο εσωτερικό των συνιστωσών που δημιούργησαν την εξουσιαστική συνισταμένη και που τώρα βλέπουν άλλοι και αλλότριοι να τη χαίρονται, επικαθήμενοι επί αυτής και μάλιστα παραγκωνίζοντας τους προκαθήμενους.

Και έχει ιδιαίτερη σημασία η αναβάθμιση από τους Στάνταρ και από τους φτωχούς διότι:

-Φαίνεται πως τη διεύρυνση την αξιολογεί θετικά η βάση, οπότε ό,τι και να πει το εποικοδόμημα δεν έχει σημασία

-Δημιουργεί συνθήκες ηγεσίας μακράς πνοής, γιατί η ελληνική κοινωνία θέλει πάντα τον “πατερούλη” της για να λειτουργήσει

-Είναι δεδομένο πως θα ακολουθήσει και ο Fitch, η τρίτη “αδελφή” των αξιολογήσεων, αν και δεν έίναι δόκιμος ο όρος, διότι ίσως υποκρύπτει ομοφοβία, την οποία καταπολέμησε η παρούσα Κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία.

Από εκεί και πέρα είναι ειλημμένη η απόφαση του Pasokofication.

Υπάρχουν μάλιστα και καινοτόμες προτάσεις, όπως το να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας, εκλογικής και όχι μόνο και έτσι το πάλαι ποτέ κόμμα του 4% της Ανανεωτικής Αριστεράς να μεταμορφωθεί σε Κίνημα Αλλαγής.

Είναι κρίσιμη η μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς έτσι θα πάψουν οι δαπανηρές (στο πεδίο των εντυπώσεων) μεταγραφές και το κόμμα θα μπορέσει να σταθεί μόνο του απέναντι και ενίοτε και αγκαλιά με την εξουσία.

Ακόμη και αν δεν υπήρχαν προηγούμενα, για τη σημειολογία και μόνο το Memorandum of Umderstanding (MOU) θα ονομαστεί “Καλώς τα, τα παιδιά” 3-0…

Πηγή: emo.gr